...
Napisał(a)
Piszę z Tobą w sposób kulturalny więc wymagam tego samego. Nie musisz mnie obrażać od idiotów. Twaróg zalicza się do ciężkostrawnych. Jest też wolnowchłanialny. Skok insuliny powodują jednak białka w nim zawarte, nie ma to związku z szybkością trawienia, aczkolwiek im szybciej tym będzie on większy. Nadal oczekuję referencji na Twoje puste słowa.
...
Napisał(a)
Paweł W.Piszę z Tobą w sposób kulturalny więc wymagam tego samego. Nie musisz mnie obrażać od idiotów. Twaróg zalicza się do ciężkostrawnych. Jest też wolnowchłanialny. Skok insuliny powodują jednak białka w nim zawarte, nie ma to związku z szybkością trawienia, aczkolwiek im szybciej tym będzie on większy. Nadal oczekuję referencji na Twoje puste słowa.
Ja natomiast oczekuję od ciebie choćby marginalnego zrozumienia tekstu pisanego. Po drugie nie obrażam cię od idiotów, lecz wskazuję, że być może wyraziłem się nieprecyzyjnie, chociaż z uporem maniaka starasz się mnie przekonać do tego co uznałeś już za stwierdzone.
Rozumiem, że zaakceptowałeś już fakt, że nie łączyłem nigdzie produktów ciężkostrawnych oraz skoku insuliny w sensie wysokiego wyrzutu insuliny.
Po drugie skoku insuliny w przypadku twarogu nie powodują jedynie białka w nim zawarte, ale również zawartość konkretnych aminokwasów ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC292828/ ) oraz forma podania. To w kwestii samego białka.
Po trzecie nie wymieniłem twarogu jako przykładu na duży wyrzut insuliny, lecz jako produkt wolno wchłanialny, przez to też ciężkostrawny i z kolei nasilający trądzik w przypadku osób, które obserwują wpływ diety na stan ich cery. Produkty mleczne, w każdej formie wyraźnie nasilają trądzik. Ma to związek z wieloma rzeczami, z wyrzutem insuliny, na który składa się wiele czynników (np. w przypadku mleka, które pomimo relatywnie niskiego IG ma wysoki II), ale również ze zwiększonym udziałem białka w diecie.
...
Napisał(a)
Przesłałeś mi referencję do wypowiedzi o których sam pisałem, od siebie nic.
"Po trzecie nie wymieniłem twarogu jako przykładu na duży wyrzut insuliny, lecz jako produkt wolno wchłanialny, przez to też ciężkostrawny i z kolei nasilający trądzik w przypadku osób, które obserwują wpływ diety na stan ich cery." - właśnie chcę referencję do tego, rozumiesz?
"Po trzecie nie wymieniłem twarogu jako przykładu na duży wyrzut insuliny, lecz jako produkt wolno wchłanialny, przez to też ciężkostrawny i z kolei nasilający trądzik w przypadku osób, które obserwują wpływ diety na stan ich cery." - właśnie chcę referencję do tego, rozumiesz?
...
Napisał(a)
Po pierwsze link, który wkleiłem nie potwierdza twoich wypocin na temat białka, lecz aminokwasów, jest to kolejna rzecz, której nie zrozumiałeś.
Po drugie, wpływ produktów mlecznych na trądzik http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fh4Q5v_sqSAJ:www.nestlenutrition-institute.org/country/pl/resources/Library/Free/workshop/workbook-67/Documents/workbook_67_article_10_PL_summary.pdf &cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
Po drugie, wpływ produktów mlecznych na trądzik http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fh4Q5v_sqSAJ:www.nestlenutrition-institute.org/country/pl/resources/Library/Free/workshop/workbook-67/Documents/workbook_67_article_10_PL_summary.pdf &cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
...
Napisał(a)
Naprawdę masz ze sobą problemy. Wiem jak pr. mleczne wpływają na trądzik. Chce od Ciebie referencje na temat tego, że żywność długo która się wolno trawi powoduje trądzik. Prościej teog nie umiem napisać.
Poprzedni temat
Dieta na spalenie tłuszczu,proszę o pomoc :/
Następny temat
Ja VS mój brzuch! pomoc w walce z tłuszczem :)
Polecane artykuły