SKŁADNIKI I WYKONANIE:
HERBATA:
-1 plaster cytryny
-1 plaster pomarańcza
-3 plastry imbiru
-3 gożdziki
-2 słodziki
Wszystko wrzucić do szklanki i zalać wrzatkiem.
SAŁATKA+BAKŁAŻAN:
-1/2 papryki czerwonej
-1/4 ogórka
-1 pomidor
-4 liście sałaty pekińskiej
-1 łyżka oliwek zielonych
-1 łyżeczka sosu sałatkowego
-1 łyżeczka oliwy z oliwek
-2 plastry bakłażana
Sałatę posiekać, pozostałe warzywa(oprócz bakłażana)pokroić w kostkę, dodać sos sałatkowy, oliwę i wymieszać. Bakłażana grilować około 5 minut.
KREWETKI+RYŻ
-1 łyżka soku z cytryny
-2 szczypty estragonu
-2 ząbki czosnku
-5g oliwy z oliwek
-200g krewetek
-100g ryżu Basmati
Ryż ugotować. Oliwę wlać na patelnie, wrzucić posiekany czosnek i zrumienić. Dodac krewetki, sok z cytryny i estragon. Smażyć do calkowitej redukcji wody.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:438kcal
-tłuszcz 12g/108kcal
-bialko 40g/120kcal
-węglowodany 85g/255kcal