Składniki
3 jajka
40 gram łososia wędzonego
5 gram oliwy z oliwek
15 gram śmietana 15%
pół bagietki żytniej
pół pomidora
sól
pieprz
1. Nagrzać piekarnik do 250 stopni.
2. Kokilkę nasmarować oliwą.
3. Pokroić pomidora i łososia na plastry.
4. Układamy pomidory na dole, na to połowę łososia i zalewamy śmietaną. Solimy, pieprzymy i można dać trochę koperku suszonego.
5. Wbijamy do środka kokilki 3 jajka i układamy na wierzchu resztę łososia.
6. Kokilki ustawiamy w naczyniu żaroodpornym wypełnionym do połowy zagotowaną wodą.
7. Pieczemy około 17 min, im dłużej, tym bardziej żółtko będzie ścięte.
8. Podawać z podpieczonym pieczywem w piekarniku i pokrojonymi warzywami.
534 kcal
B 35
W 30
T 30
Stop saying I WISH
and
start saying I DID