...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Dodaj ankietę działu.
Chocoszki (cokolwiek to jest), prażone fistaszki, Mars, wędlinę postaraj się zastąpić innymi produktami. Ser żółty jeść niezbyt często. A sos zamiast kupnego postaraj się zrobić sam.
Chocoszki (cokolwiek to jest), prażone fistaszki, Mars, wędlinę postaraj się zastąpić innymi produktami. Ser żółty jeść niezbyt często. A sos zamiast kupnego postaraj się zrobić sam.
...
Napisał(a)
Dziękuje za odpowiedź, ale czy te produkty które wymieniłeś, mogą naprawdę wprowadzic tak wielkie, niekorzystne zmiany ?, przecież nie mają za dużo tłuszczy, poza tym mam bardzo szybki metabolizm, wiem, że nie jest to profesjonalna dieta, ale przecież spełnia moje dzienne zapotrzebowanie i makroskładniki, bardziej martwi mnie pytanie, czy organizm będzie w stanie przyzwyczajic sie do tak dużych przerw w jedzeniu ?
Pozdrawiam
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Z góry dziękuje za odpowiedzi
...
Napisał(a)
Najdłuższą przerwę masz 5,5 godziny, po posiłku czwartym, który nie dość, że składa się z płatków pełnych sacharozy (cukru spożywczego) o wysokim IG po którym pik insulinowy będzie duży i szybko zaczniesz odczuwać głód. Dlatego lepszą strategią będzie oparcie jadłospisu albo na produktach bogatych w węglowodany złożone: płatki owsiane, kasze, makarony pełnoziarniste, ryż brązowy lub o wysokim współczynniku sytości (ziemniaki) po których energia będzie dystrybuowana równomiernie w ciągu dnia.
Jeszcze w kwestii tych produktów, to wielkiego zła Ci one nie wyrządzą, ale tutaj doradzamy jak jeść zdrowo i wartościowo, bo kaloryczność i rozkład makroskładników to jedno, a mikroelementy, strawność czy wpływ na gospodarkę insulinową to drugie. Dlatego polecam Ci poczytać tematy podwieszone gdzie znajdziesz przykłady produktów o znacznie wyższej wartości odżywczej. A praktyczne ich zastosowanie znajdziesz w dziale kuchnia SFD.
Jeszcze w kwestii tych produktów, to wielkiego zła Ci one nie wyrządzą, ale tutaj doradzamy jak jeść zdrowo i wartościowo, bo kaloryczność i rozkład makroskładników to jedno, a mikroelementy, strawność czy wpływ na gospodarkę insulinową to drugie. Dlatego polecam Ci poczytać tematy podwieszone gdzie znajdziesz przykłady produktów o znacznie wyższej wartości odżywczej. A praktyczne ich zastosowanie znajdziesz w dziale kuchnia SFD.
Polecane artykuły