Uważam, że należy przywiązywać uwagę do wielu kwestii, nie tylko do ilości węglowodanów ogółem. W przypadku owoców ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego, wody i innych składników pokarmowych cukry wchłaniane są dosyć wolno. To również warto mieć na uwadze.
...
Napisał(a)
Więc uważasz, ze większą uwagę trzeba przywiązywać do tego ile jest węglowodanów ogółem w diecie, a nie czy ten cukier jest złożony bardziej lub mniej?
Uważam, że należy przywiązywać uwagę do wielu kwestii, nie tylko do ilości węglowodanów ogółem. W przypadku owoców ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego, wody i innych składników pokarmowych cukry wchłaniane są dosyć wolno. To również warto mieć na uwadze.
Uważam, że należy przywiązywać uwagę do wielu kwestii, nie tylko do ilości węglowodanów ogółem. W przypadku owoców ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego, wody i innych składników pokarmowych cukry wchłaniane są dosyć wolno. To również warto mieć na uwadze.
...
Napisał(a)
LukaszK
Uważam, że należy przywiązywać uwagę do wielu kwestii, nie tylko do ilości węglowodanów ogółem. W przypadku owoców ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego, wody i innych składników pokarmowych cukry wchłaniane są dosyć wolno. To również warto mieć na uwadze.
Rozumiem.
Co sądzisz o tym co napisałem na temat jakości danego makroskładnika, mozliwosci ,,grzeszków dietetycznych" na masie/redukcji, polecania izolatu na redukcji zamiast WPC, skoro ten cukier prosty nie taki straszny ...
pzdr
Carpe diem
...
Napisał(a)
Cukier, cukrowi nierówny - podobnie, jak jego źródło. Trzeba rozgraniczać cukier pochodzący z np. owoców, gdzie towarzyszy mu wysoka gęstość odżywcza, a np. cukier rafinowany, zwykle w towarzystwie tłuszczów trans - np. w słodyczach
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
YANKESStm jak już napisałem większość osób wychodzi z założenia, że na masie można pozwolić sobie na więcej. Jest kilka logicznych argumentów wspierających takie przekonanie. Niemniej jednak warto mieć na uwadze, że przy deficycie energetycznym zazwyczaj szereg parametrów (m.in. profil lipidowy, wrażliwość insulinowa) ulega poprawie nawet, gdy pojawiają się "grzeszki dietetyczne". Na masie, wraz ze wzrostem tkanki tłuszczowej zazwyczaj jest inaczej. Ja ogólnie nie jestem zwolennikiem typowego "robienia masy", gdzie obok wzrostu masy mięśniowej występuje znaczny wzrost tkanki tłuszczowej.
Unikanie cukrów prostych (i przy okazji słodzików) zawartych w koncentracie białek serwatkowych przy niektórych problemach z układem trawiennym może być zasadne. Przy dobrej tolerancji tych cukrów niekoniecznie widziałbym potrzebę zastąpienia koncentratu izolatem w celu uzyskanie lepszych efektów redukcyjnych.
Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2013-07-11 13:05:34
Unikanie cukrów prostych (i przy okazji słodzików) zawartych w koncentracie białek serwatkowych przy niektórych problemach z układem trawiennym może być zasadne. Przy dobrej tolerancji tych cukrów niekoniecznie widziałbym potrzebę zastąpienia koncentratu izolatem w celu uzyskanie lepszych efektów redukcyjnych.
Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2013-07-11 13:05:34
...
Napisał(a)
LukaszKPrzy dobrej tolerancji tych cukrów niekoniecznie widziałbym potrzebę zastąpienia koncentratu izolatem w celu uzyskanie lepszych efektów redukcyjnych.
Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2013-07-11 13:05:34
Nawet jeśli to białko nie jest okołotreningowo mam rozumieć ?
Carpe diem
...
Napisał(a)
Tak, nawet jeśli to białko nie jest okołotreningowo, pod warunkiem, że jest dobra tolerancja tych cukrów ze strony układu trawiennego.
...
Napisał(a)
Jak widzicie poziom tłuszczy w dt i dnt ? Czy w DT - 0,5g T/kg a w DNT - 1 g T/kg będzie dobry ? Czy może jednak za mało będzie tych tłuszczy w diecie ?
...
Napisał(a)
napewno nie bedzie za malo
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Następny temat
Intermitten fasting - co zrobić, żeby post przynosił efekty?
Polecane artykuły