Szacuny
0
Napisanych postów
20
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
452
Witam. Ćwiczę ok. 7 miesięcy 3xtyg (trening split, siłowy)+ bieganie 3xtyg w dni wolne od siłki. Mam 183 cm wzrostu i 88kg. Jem tylko zdrowe produkty (ryz parboiled, kasza gryczana, kurak, wędliny, chleb żytni, tuńczyk, jajka, serki wiejskie, twaróg, omlety z platkow owsianych, banany, jabłka, woda zamiast napojów i nie używanie cukru itd.) Dieta jest tylko nie jest dokładnie wyliczona. Staram się dostarczać 120-130 g bialka dziennie ( miesiąc temu skończyłem cykl z kreatyną i białkiem dostarczałem ok 160-180g). Biegam 8-11 km tempem ok. 5 min/km (12 km/h). Wracam z pracy i ok. 16 30 jem obiad: 200g gotowanego kuraka z ryzem parboiled.
Bieganie zaczynam ok 19-20. Od razu po bieganiu jem banana, czasem lyzka miodu i jabłko a do godziny pozniej jem najczęściej chleb zytni razowy (100-150g) z wędliną(co najmniej 100g) lub tunczykiem z puchy. do tego dorzucę czasem pół kostki twarogu z dżemem, albo jajko na twardo czy serek wiejski. Mam kilka pytań:
Czytałem że zbyt szybkie bieganie powoduje mocne spalanie mięśni? Czy moje tempo jest optymalne? Jeżeli nie jakim tempem i ile czasu biegać zeby spalac tluszcz a nie miesnie?
Czy podane przeze mnie ww. produkty wystarczą żeby uniknąć spalania mięśni? Czy może powinienem zakupić odżywkę białkowa żeby dostarczyć odpowiednia ilość dobrze przyswajalnego białka od razu po bieganiu i siłowni? Niestety nie mam czasu żeby jeść kurczaka z ryżem dwa razy dziennie,a nie chciałbym cały czas brać białka WPC.
Czytałem żeby z godzinę przed bieganiem dostarczyć organizmowi białko. Ja biegam 2-3 godziny po obiedzie i dopiero później jem kolację. Czy mogę tak robić?
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
452
Wielkie dzięki za info w takim razie. na sąsiednim forum sporo się naczytałem na ten temat. chciałem już brać białko cały czas ,żeby nie tracić tego (masa mięsniowa) co wypracowuje na siłce przez bieganie. Prosiłbym jeszcze o czyjąś opinie dla pewności