Składniki
Każdy dobiera pod swoją dietę.
jajka 2szt. (130g)
szpinak mrożony 80g
pieczarki 100g
ser 40g (u mnie ementaler pełnotłusty)
masło/oliwa do smażenia
ewentualnie przyprawy (nie użyłam, lubię naturalny smak jajek)
Przygotowanie
Wrzucamy pokrojone pieczarki na suchą patelnie.
W międzyczasie rozbełtujemy jajka w misce, dodajemy rozmrożony szpinak i pokrojony ser
Jak z pieczarek odparuje woda to dorzucamy do jajek i mieszamy, a na patelnie wrzucamy trochę tłuszczu.
Wylewamy na patelnie i smażymy pod przykryciem, jak już ser się trochę rozpuści i poruszając patelnią omlet będzie się przesuwał to wyłożyć na talerz.
Nie wiem jak na ciepło, ale na zimno jest pyszny, a jak ktoś tak jak ja nie lubi szpinaku to go prawie nie czuć.
Przy tej ilości zmiana sera na niskotłuszczowy nie robi dużej różnicy.
Smacznego
Zmieniony przez - OliwiaP w dniu 2012-06-22 09:49:40