Płeć : mężczyzna/kobieta
Wiek : 31
Waga : 95
Wzrost : 176
Obwód klatki : 112
Obwód ramienia : 40
Obwód talii : 108
Obwód uda : 62
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 30%
Aktywność w ciągu dnia : praca siedząca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu bieganie - długie biegi wolne, interwały, szybsze biegi. Do tego 2-3 x na tydzień ćwiczenia bez dodatkowego obciążenia (pompki, brzuszki, półprzysiady)
Odżywianie : uwielbiam mięso w każdej postaci i warzywa
Cel : redukcja
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : nadciśnienie
Preferowane formy aktywności fizycznej : bieganie, rower
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tylko takie które nie podnoszą ciśnienia
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Witam!
Tak jak w temacie chciałem podpytać o ogólne założenia dotyczące diety dla osoby biegającej. Moim celem jest redukcja masy ciała o jakieś 15 kg. Obecnie biegam 4 razy w tygodniu w sumie około 50-60 km\tydzień. Na początku mojej przygody z bieganiem ważyłem około 105 kg. Obecnie po ponad roku waga stoi na 95. Problemem jest zła dieta, bo na brak ruchu narzekać obecnie nie mogę. Poczytałem trochę o ogólnych założeniach na forum i w linkach powieszonych, jednak mam wątpliwości, jak te wszystkie założenia i wytyczne sprawdzą się w przypadku treningów wytrzymałościowych (w zasadzie nie robię treningów siłowych, nie licząc ćwiczeń z wykorzystaniem masy własnego ciała). Nie szukam dokładnych rozpisek (zakładam, że z pomocą jestem w stanie takową przygotować sam), a raczej ogólnych wytycznych które sprawdzą się w moim konkretnych przypadku. Jeśli potrzebne są jakieś dodatkowe dane to śmiało pytajcie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Zmieniony przez - Pollinus w dniu 2012-06-18 19:05:26