1 dzień:
Śniadanie (250 kcal): Mały kubek jogurtu z ziarnami zbóż, z filiżanką malin i łyżką otrębów, herbata ziołowa.
Obiad (300 kcal): 200 g ugotowanej fasolki szparagowej, 2 ugotowane ziemniaki, 100 g pieczonej ryby.
Podwieczorek (0 kcal): Woda po ugotowanej fasolce.
Kolacja (250 kcal): 300 g ugotowanych szparagów, 100 g (3 plastry) chudej szynki, herbata ziołowa.
2 dzień:
1,5 kg owoców (np. truskawek, malin lub kiwi), należy podzielić na porcje i zjeść na śniadanie, obiad i kolację. Między posiłkami pić wodę lub herbatki ziołowe.
3 dzień:
Śniadanie (250 kcal): 50 g serka Tosca 3% tłuszczu; 2 łyżki płatków kukurydzianych; filiżanka truskawek.
Obiad (400 kcal): Omlet z warzywami (jajko, 3 łyżki kukurydzy, pomidor, 3 pieczarki i szczypiorek usmażyć na łyżce oleju); szklanka soku wielowarzywnego.
Podwieczorek (100 kcal): Mały kubek jogurtu naturalnego (150 g) z łyżką otrębów owsianych; suszona śliwka.
Kolacja (250 kcal): Pełnoziarnista grzanka; plaster sera topionego light; pomidor; kiszony ogórek; szklanka soku z pomarańczy.
4 dzień:
Śniadanie (260 kcal): Kromka razowca z łyżeczką margaryny; jajko na miękko; pomidor.
Obiad (400 kcal): 200 g ugotowanego ryżu (3 łyżki surowego); 150 g grillowanego sera feta; sałatka jarzynowa (paprykę, kiszony ogórek, 2 łyżki kukurydzy i kiełki rzeżuchy wymieszać z 1 małego kubka jogurtu naturalnego); szklanka czerwonego barszczu.
Podwieczorek (50 kcal): Jabłko.
Kolacja (300 kcal): 2 kromki chrupkiego chleba; 150 g twarożku granulowanego o obniżonej kaloryczności; ogórek.
5 dzień:
Śniadanie (250 kcal): 2 kromki chrupkiego chleba, jajko na twardo z łyżką ketchupu, kiełki rzodkiewki, kawa lub herbata bez cukru albo zioła.
Obiad (400 kcal): 150 g pieczonej polędwicy, surówka z kilku liści sałaty, mniszka, pomidora, cebulki dymki i 1 małego kubka jogurtu naturalnego bez cukru, ugotowany ziemniak, szklanka bulionu z kostki.
Podwieczorek (50 kcal): Pomarańcza.
Kolacja (300 kcal): Kromka razowca, 30 g (plaster) odchudzonego sera żółtego z łyżką ketchupu, liść sałaty, szklanka czystego czerwonego barszczu.
6 dzień:
Śniadanie (250 kcal): Koktajl bananowo-malinowo-jogurtowy (zmiksuj maty kubek, czyli 150 g naturalnego jogurtu z filiżanką malin, średnim bananem i łyżką otrębów owsianych); grejpfrut.
Obiad (350 kcal): 150 g pieczonej piersi kurczaka; 300 g brokułów (średnia róża); 2 ugotowane ziemniaki; 3 łyżki kiszonej kapusty; szklanka soku z warzyw.
Podwieczorek (50 kcal): Jabłko.
Kolacja (350 kcal): 200 g ryby po grecku; mizeria; kromka razowca; szklanka bulionu z kostki.
7 dzień:
Śniadanie (300 kcal): Mały kubek jogurtu naturalnego (150 g) z 3 łyżkami muesli; kiwi.
Obiad (400 kcal): 150 g pieczonej piersi indyka; 2 ziemniaki; sałatka z mniszka lekarskiego, sałaty i pomidora, skropiona, sosem winegret; szklanka czystego białego barszczu.
Podwieczorek (50 kcal): Brzoskwinia.
Kolacja (300 kcal): 250 g ugotowanych warzyw chińskich (z mrożonki) skropionych sosem sojowym, 30 g makaronu sojowego, szklanka ziół.
8 dzień:
Śniadanie (200 kcal):
Opakowanie ryżu na mleku z wiśniami.
Obiad (400 kcal): 150 g pieczonego fileta rybnego; 3 łyżki kapusty kiszonej; 2 gotowane ziemniaki; szklanka soku wielowarzywnego.
Podwieczorek (100 kcal): Opakowanie puddingu waniliowego (150 g) z 3 łyżkami truskawek.
Kolacja (350 kcal): 2 kromki razowca posmarowane cienko margaryną; 50 g wędzonej piersi indyka (4 plasterki cienko pokrojone); pomidor; herbata.
9 dzień:
Śniadanie (300 kcal): Mały kubek jogurtu naturalnego (150 g) z 3 łyżkami muesli i łyżką rodzynków, mandarynka.
Przegryzka (50 kcal): Jabłko.
Obiad (400 kcal): Sałatka z tuńczyka i makaronu, kromka razowca, szklanka soku pomidorowego.
Podwieczorek (100 kcal): Ugotować 100 g fasolki szparagowej, zjeść ją i popić wodą, w której się gotowała, 2 kromki chleba chrupkiego.
Kolacja (350 kcal): Sałatka nicejska, kromka razowca cienko posmarowana margaryną.
10 dzień:
Śniadanie (300 kcal): 2 kromki razowca cienko posmarowane margaryną, 50 chudej wędliny (2 plasterki), kiszony ogórek, 2-3 rzodkiewki, 2 łyżki kiełków mieszanych.
Przegryzka (90 kcal): Mały banan.
Obiad (450 kcal): Sałatka ryżowa, kromka razowca, szklanka soku pomidorowego.
Podwieczorek (200 kcal): 2 kromki chrupkiego chleba cienko posmarowane ketchupem, 4 łyżki pasty jajecznej ze szczypiorkiem.
Kolacja (300 kcal): Jedna kromka grahama, 2 plastry chudego białego sera z łyżką szczypiorku i 2-3 rzodkiewki, sól, pieprz.