2.Nie smaż tylko piecz to chyba najlepsze rozwiązanie :)
...
Napisał(a)
1.Ja osobiście używam Extra Virgin z pierwszego tłoczenia podobno najlepsza.
2.Nie smaż tylko piecz to chyba najlepsze rozwiązanie :)
2.Nie smaż tylko piecz to chyba najlepsze rozwiązanie :)
...
Napisał(a)
Nie zawsze się da czasami mało czasu :). Ok dzięki wielkie pójdę do sklepu zpobacze czy taką mają.
Pomogłem? :) Daj SOG'a.
...
Napisał(a)
Oliwę extra vergine wybierz, po zakupie włóż do lodówki i sprawdź czy mętnieje. Prawdziwa oliwa w temperaturze ~4 stopni Celsjusza mętnieje.
Mięso czy inny produkty smażone na patelni wykazują zdolność wchłaniania tłuszczu na którym są smażone, przy jednoczesnym parowaniu, tzn. ubytku wilgoci z przetwarzanego produktu, więc tłuszcz wykorzystywany do smażenia również powinno się wliczać, gdyż kaloryczność produktu po takiej obróbce może naprawdę bardzo wzrosnąć. Przykład nie dla zdrowej diety, ale obrazujący dość mocno zjawisko: frytki chłoną tłuszcz aż do 50% własnej objętości. Inne produkty jak mięso, jeśli dobrze pamiętam są to ilości 30%.
Mięso czy inny produkty smażone na patelni wykazują zdolność wchłaniania tłuszczu na którym są smażone, przy jednoczesnym parowaniu, tzn. ubytku wilgoci z przetwarzanego produktu, więc tłuszcz wykorzystywany do smażenia również powinno się wliczać, gdyż kaloryczność produktu po takiej obróbce może naprawdę bardzo wzrosnąć. Przykład nie dla zdrowej diety, ale obrazujący dość mocno zjawisko: frytki chłoną tłuszcz aż do 50% własnej objętości. Inne produkty jak mięso, jeśli dobrze pamiętam są to ilości 30%.
Polecane artykuły