Mam pewne pytanie związane z posiłkami na diecie LC, czyli stricte redukcyjnej.
Posiłki pośniadaniowe i przedtreningowe dziele sobię na 4 porcje, składające się ze 100g kaszy jęczmiennej, odpowiedniej ilości warzyw i...no właśnie, tu pojawia się problem ;/
Ze względu na brak funduszy, zmuszony jestem 300g mięsa zapełnić tylko 100-120g indyka mielonego (świetna ilość białka bez węgli i tłuszczy), natomiast brakujące gramy musiałbym uzupełnić albo mięsem wieprzowym (7g tł/100g), mięsem mieszanym wieprzowo-wołowym (brak danych, aczkolwiek ta odrobinka wołowiny chyba zmniejsza ilość tłuszczu) albo wątróbką wołową (3g tł/100g ale za to 4g węgli ;/).
Moje pytanie zatem brzmi: które z tych trzech mięs najlepiej dodać do uzupełnienia? Do tej pory stawiałem na to środkowe, tj. mieszane, ale wątróbka wychodzi jeszcze taniej, a ostatnio z $$$ u mnie ciężko...
Na śniadanie jem 210g otrębów pszennych, potem te 4 posiłki, potem posiłek potreningowy (tam mogę zaszaleć z indykiem) i kolacja (również indyk + warzywa).
Pytam głównie dlatego, że ostatnio waga zaczęła strasznie wolno spadać, mimo sporej ilości aerobów i małej podaży kcal/węgli przy sporej ilości białka. Niewiele mi brakuje do finiszu, ale nie chcę niczego zahamować.
Mam nadzieję, że to co napisałem wyżej jest w miarę zrozumiałe XD
Pozdrawiam.