Szacuny
11150
Napisanych postów
51599
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Najlepiej podczas terningu żreć ryz ani nie usmażony ani nie ugotowany, po prostu suchy. W czasie dnia warto sobie raz po raz zjeść garstkę ryżu, między posiłkami. Popijaj dużą ilościa wody bo się zatkasz.Po dwóch tygodniach 4 dni przerwy, bo organizm sie przyzwyczaja. Potem możesz dodać do suchego ryżu mus jabłkowy. Obfitych przyrostów !!!
;0)))
Szacuny
17
Napisanych postów
1559
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15619
Gratuluję wszechstronnej wiedzy Tazo ale od pisania głupot jest dział humor. Ryż nie straci wartości odżywczych przez smażenie, może jedynie podnieść się jego indeks glikemiczny. Pytanie tylko na czym i z czym chcesz smażyć ten ryż...
Szacuny
14
Napisanych postów
355
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4254
I tu i tu jest obróbka termiczna.
I to przy gotowaniu raczej tracisz, bo do wody, którą potem odcedzasz, uciekają ci cenne składniki.
Chyba, że gotujesz tak jak Kuskus, czyli w takiej ilości wody, która wsiąknie ryz.