Składniki:
250g pieczeni/polędwicy wołowej mielonej lub mieszanina wołowiny i piersi z kurczak zmielonych
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
1/2 op. pomidorów bez skórki
Bazylia
Pieprz, sól, ostra papryka
2-3 łyżki Oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Cebule zeszklić na oliwie z oliwek, dodać zgnieciony lub pokrojony czosnek. Lekko podsmażyć, dodać zmielonego mięsa i smażyć do całkowitego zmięknięcia (5-7min). Dodać pomidory bez skórek, smażyć (około 5 min) Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na sam koniec dodać pokroją bazylię, opcjonalnie można dodać meksykańską mieszankę warzyw na patelnie( na masie jak znalazł).
Potrawa cechuje się znakomitym składem(białko, błonnik, NNKT, witaminy i minerały) oraz doskonałym smakiem, można jeść to dzień w dzień a i cena gotowej potrawy nie przeraża
Smacznego i polecam
Białko: 52g , tłuszcz 35 g , węglowodany 5g
Zmieniony przez - qazar w dniu 2009-06-27 17:43:03
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0