Pytania i maly opis potem pod nimi zamieszczę dietę.
21 lat, 74kg, 175 cm. 7 lat trenowałam piłkę ręczną. Po skónczeniu trenowania, międzyczasie siłownia i inne sporty. Później niestety się trochę zaniedbałam i chcę się zbędnego balastu pozbyć. Obecnie od 3 mies. trening siłowy na dużej siłowni w Niemczech.(3x w tyg.) Siła 2 h , po czym biegam 30 min na steperze(orbitrek). Są to treinigi do , których bardzo się prykładam. Chcę teraz dorzucić jeszcze 2x w tyg. aeroby -bieganie/ sam orbitrek/rolki lub pływanie.
-pytania-
1.trening siłowy ropoczynam ok. godz.16.30, po nim sauna po czym dopiero po 20 jestem w domu i jem ostatni posiłek. I nie wiem teraz, który posiłęk powinien być przed a który po treningu. Czy jeżeli zjem posiłek IV przed treingiem a V po będzie ok?? Bo nie wiem czy te 4 jaja po treingu wystraczą i czy nię będę potem całą noc głodna.
2.czy mogę dorzucić więcej warzyw?? Np do posiłku 3, lub zamienić warzywa do posiłku 3 a zrezygnować w 4.
3.kiedy dokładniej mogę jeść owoce i które powinnam wybierać. Czy np. 30 min po treningu np zjem banana a potem jaja jako ostatni posiłek jest w porządku?
4. startowa dawka węgli to 2g/kg masy po czym wyrzucamy je po 2 tyg z posiłku nr. 2. Czy później mam w jakiś sposob redukować tę dawkę węgli w innych posiłkach??
5.jak długo mogę taka dietę stosować?
6.ten serek twarogowy lub wiejski raz przed snem. Raz na tydzien??
Jestem bardzo systematyczna dlatego oczekuję pozytwnych efektów. Chcę jak najszybciej zacząć dlatego miło by było gdyby ktoś odp. w miarę szybko. Z góry bardzo dziękuję !!
Kocham sport:)
dieta:
Wartości odżywcze:
B: 150g
W: 140g
T: 50g
Kcal: 1610
I posiłek
Platki owsiane 70g + 200ml mleka/50g ryżu brązowego/ 50g kaszy/ 50g makaronu razowego
+
4 jaja kurze całe/ puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/200g dorsza/150g wołowiny/150g makreli wędzonej
+
10ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/oleju lnianego
II posiłek
80g pieczywa żytniego pełnoziarnistego/ 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy/ 50g makaronu razowego
+
4 jaja kurze całe/ puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/200g dorsza/150g makreli wędzonej/150g wołowiny
+
10ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/oleju lnianego
III posiłek
50g ryżu brązowego/ 50g kaszy/ 50g makaronu razowego
+
puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/200g dorsza/150g wołowiny/150g makreli wędzonej
+
10ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/oleju lnianego
IV posiłek
puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/200g dorsza/150g wołowiny
+
Warzywa (pomidor, brokuły, ogórek, sałata)/Surówka
V posiłek:
3 jaja/100g makreli wędzonej
* Podstawowe składniki (zamienniki) diety low carb:
BIAŁKO:
Mięsa chude: pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, cielęcina, tuńczyk, panga, dorsz, mintaj
Mięsa tłuste rybie: makrela, pikling
Jaja, ew 1 raz na noc twaróg, serek wiejski
WĘGLOWODANY:
Ryż brązowy, ewentualnie biały, makaron najlepiej razowy, kasze, płatki owsiane, ew. 1 raz pieczywo żytnie pełnoziarniste
TŁUSZCZE:
Oliwa z oliwek, olej lniany, olej z pestek winogron, tłuszcze rybie
Może powinnam coś w niej zmienić?? Cel to redukcja i rzeźba na czym bardzo mi zależy i chcę by wszystko było dopracowane.
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Zmieniony przez - EwaEwa21 w dniu 2009-06-07 13:02:07