Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
Piekarnia familijna z doliny baryczy robi najlpszy chleb razowy jaki spotkałem dotychczas. 100% naturalne składniki mąka grybo mielona. Ciezko spotkac chleb ktory jest rzeczywiście robiony z razowej mąki. Mąka rozowa jest po prostu nie smaczna.
...
Napisał(a)
dokladnie mowilem o schulstad, co prawda taki zwykly niby smaczniejszy, ale tutaj przynajmniej mam napisane na etykiecie czego ile jest i jest to bardzo dobry chleb, chociaz smakowo odbiega od takiego zwyklego razowca
A maka razowa faktycznie jest mniej smaczna niz pszenna, ale moze warto sie zastanowic dlaczego tak jest ;> dla tego ze nasze kubki smakowe sa w takiej rozwalce ze szkoda gadac.
Tak samo jak ktos ktos wcina cale zycie w Mc'u syf, to dla niego warzywa tez beda niesmaczne
Ja np wole bialy makaron, razowy/pszenny smakuje wg moich kubkow gorzej, ale jak juz wiele razy mowilem, to nie ma smakowac
A maka razowa faktycznie jest mniej smaczna niz pszenna, ale moze warto sie zastanowic dlaczego tak jest ;> dla tego ze nasze kubki smakowe sa w takiej rozwalce ze szkoda gadac.
Tak samo jak ktos ktos wcina cale zycie w Mc'u syf, to dla niego warzywa tez beda niesmaczne
Ja np wole bialy makaron, razowy/pszenny smakuje wg moich kubkow gorzej, ale jak juz wiele razy mowilem, to nie ma smakowac
Siłownia PROGRES - Bytom.
www.pajacyk.pl
...
Napisał(a)
A wierzysz tym etykietkom że to faktycznie jest tak jak napisane
A co do tych smaków nie ma reguły prawie całe życie jadłam biały ryż jak posmakowałam brązowy to w życiu bym sie nie zamieniła mogłabym to tonami jeść
A co do tych smaków nie ma reguły prawie całe życie jadłam biały ryż jak posmakowałam brązowy to w życiu bym sie nie zamieniła mogłabym to tonami jeść
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
...
Napisał(a)
Iza idac Twoim tokiem rozumowania, powinienem nie wierzyc w zadne etykiety
Czyli zyc powietrzem, bo etykieta z tunczyka klamie, tabele wart odz klamia, wiec ryzu tez powinienem nie jesc...daj spokoj, nie popadajmy w paranoje.
Poza tym widac i czuc roznice pomiedzy chlebem razowym pakowanym a chlebem "razowym"
Pomijajac to wszystko sa gusta i gusciki dla tego tez jeden woli to drugi tamto, a trzeci jeszcze cos innego, no i jak juz pisalem to nie musi smakowac, to ma dzialac, a wiadome ze jedzenie x jest np lepsze od jedzenia y, ktore moze byc smaczniejsze od x, ale x ma lepsze wartosci odzywcze.
Czyli zyc powietrzem, bo etykieta z tunczyka klamie, tabele wart odz klamia, wiec ryzu tez powinienem nie jesc...daj spokoj, nie popadajmy w paranoje.
Poza tym widac i czuc roznice pomiedzy chlebem razowym pakowanym a chlebem "razowym"
Pomijajac to wszystko sa gusta i gusciki dla tego tez jeden woli to drugi tamto, a trzeci jeszcze cos innego, no i jak juz pisalem to nie musi smakowac, to ma dzialac, a wiadome ze jedzenie x jest np lepsze od jedzenia y, ktore moze byc smaczniejsze od x, ale x ma lepsze wartosci odzywcze.
Siłownia PROGRES - Bytom.
www.pajacyk.pl
...
Napisał(a)
spoko tylko się pytałam ale fakt smak razowca można rozpoznać z zamkniętymi oczyma
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
...
Napisał(a)
Najbradziej denerwujace jest to ..ze chleb razowy tak dziwnie sie przezuwa, clay czas non toper i nie chce sie jakos sensownie pogrysc, masakra tak jakby w buzi rozwalal ci sie na pelno kulek i nie mozesz ich ogarnac wszystkich , ja zawsze mecze sie cala przerwe z jedna kanapka,
... Nie ma rzeczy nie możliwych , Jest Tylko brak ambicji ...
...
Napisał(a)
MIrko " ...chleb razowy tak dziwnie sie przezuwa, clay czas non toper i nie chce sie jakos sensownie pogrysc, masakra tak jakby w buzi rozwalal ci sie na pelno kulek i nie mozesz ich ogarnac wszystkich " Nie pal tyle trawy przed jedzeniem!!!!:)
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
Mój żytni razowy nie ma w składzie mąki żytniej, lecz "żyto łamane 2000"-ale to chyba to samo.Nie ma w nim nic wspomniane o innym zbożu.Kupuje w piekarni za 3,5zł/700g.A po za tym indeks glik. 45 i zawartość magnezu-78mg/100g są bardzo zadowalające a dietę trzeba urozmaicać :)
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2009-04-21 20:50:26
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2009-04-21 20:50:26
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
czym wyższe oznaczenie w mące tym lepiej ta co podałeś jest dobra
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
...
Napisał(a)
Z pieczywem razowym jest właśnie ten ból, że ze świecą szukać tego prawdziwego. Te paczkowane Oskroby czy Schuldstada wyglądają dobrze na etykiecie, ale smakowo to straszny paździerz. Najlepiej szukać chlebów na wagę w sklepach ze zdrową żywnością, często są też w stoiska z dobrym pieczywem w centrach handlowych. Generalnie sytuacja się jednak polepsza i ostatnio coraz więcej pojawia się nieprzetworzonej żywności na rynku, nie tylko pieczywa, a i ceny już nie straszą jak kiedyś.
Zmieniony przez - Miniak_DH w dniu 2009-04-21 21:19:53
Zmieniony przez - Miniak_DH w dniu 2009-04-21 21:19:53
Polecane artykuły