Wiek: 17
Waga: ~72
Wzrost: ~185
Ilość[g]/Białko[g]/Tłuszcze[g]/Węglowodany[g]/Wart. energet[kcal]
1.07:00(08:00)
Mleko spożywcze 2% tłuszcz 250/9/5/12/128
Płatki owsiane 100/12/7/62/366
Chleb żytni razowy z soją i 50/4/2/22/122
słonecznikiem
Polędwica z indyka 25/4/1/0/25
ŁĄCZNIE:425/28/15/97/641
2. i 3.10:35(11:40) i 14:25(szkoła)
Chleb żytni razowy z soją i 200/16/7/88/488
słonecznikiem
Polędwica z indyka 100/15/4/0/101
ŁĄCZNIE:300/31/12/88/589
4.16:30
Serek twarogowy ziarnisty 200/25/9/7/202
Oliwa z oliwek 5/0/5/0/44
Miód pszczeli 30/0/0/24/97
ŁĄCZNIE:235/25/14/30/343
TRENING 17:30 - 19:30
5.20:00
Mięso z piersi kurczaka 100/22/1/0/99
bez skóry
Makaron dwujajeczny 200/23/5/149/746
Oliwa z oliwek 5/0/5/0/44
ŁĄCZNIE:305/45/11/149/889
6.21:30
Ser twarogowy półtłusty 125/23/6/5/166
Miód pszczeli 2/0/0/2/6
Oliwa z oliwek 10/0/10/0/88
ŁĄCZNIE:137/23/16/6/261
BILANS DNIA
ŁĄCZNA ILOŚĆ,[g]:152/68/371/2723
DOSTARCZONA ILOŚĆ
NA KG MASY CIAŁA,[g]:2,1/1,0/5,2/38,4
Białka : zwierzęce 66%/roślinne 34%
Stosunek kwasów
tłuszczowych: nasycone 32%/jedno-nasycone 46%/wielo-nasycone 22%
Węglowodany: skrobia 84%/błonnik 8%/laktoza 6%/sacharoza 2%
W dzień bez treningu
1.07:00(08:00)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250/9/5/12/128
Płatki owsiane 100/12/7/62/366
Chleb żytni razowy z soją i 50/4/2/22/122
słonecznikiem
Polędwica z indyka 25/4/1/0/25
ŁĄCZNIE:425/28/15/97/641
2. i 3.10:35(11:40) i 14:25(szkoła)
Chleb żytni razowy z soją i 150/12/6/66/366
słonecznikiem
Jogurt 1,5/2% tłuszczu 150/6/2/13/93
Polędwica z indyka 100/15/4/0/101
ŁĄCZNIE:400/33/12/79/560
4.16:30
Jaja kurze całe 120/13/10/1/145
Chleb żytni razowy z soją i 50/4/2/22/122
słonecznikiem
Oliwa z oliwek 5/0/5/0/44
ŁĄCZNIE:175/17/17/23/311
5.19:30/20:00
Wieprzowina 100/18/20/0/248
Ryż biały 150/10/1/115/516
ŁĄCZNIE:250/28/21/115/764
6.21:30
Ser twarogowy półtłusty 125/23/6/5/166
Miód pszczeli 2/0/0/2/6
Oliwa z oliwek 10/0/10/0/88
ŁĄCZNIE:137/23/16/6/261
BILANS DNIA
ŁĄCZNA ILOŚĆ,[g]:129/81/319/2537
DOSTARCZONA ILOŚĆ
NA KG MASY CIAŁA,[g]: 1,8/1,1/4,5/35,7
Białka: zwierzęce 68%/roślinne 32%
Stosunek kwasów
tłuszczowych: nasycone 33%/jedno-nasycone 49%/wielo-nasycone 18%
Węglowodany: skrobia 81%/błonnik 9%/laktoza 7%/sacharoza 3%
W niektórych posiłkach przedstawiam przykładowe produkty, zbliżone do średniej mniej więcej jaką zauważyłem ,np. makaron/kasza/ryż, pierś/ryba(karp, łosoś).
W niedziele może jeszcze na jakieś ziemniaki się skusze
Dzięki za wskazówki i poprawki
Pzdr