Zmieniony przez - WzT w dniu 2008-06-28 10:59:03
...
Napisał(a)
Doradzcie mi, bo lubię bardzo jogurty wszelkiego rodzaju, ale nie wiem jakie jogurt "powinienem" jeść. Co będzie dla mnie lepsze (tzn . Co jest zdrowsze) Jakiego powinienem wiecej jesc a jakie odpuścic ?
Zmieniony przez - WzT w dniu 2008-06-28 10:59:03
Zmieniony przez - WzT w dniu 2008-06-28 10:59:03
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jogurty naturalne, do smaku mozesz np. przyprawic sobie papryką albo różnymi przyprawami np. do ziemniaków, unikaj owocowych jogurtów i serków waniuliowych itp. zawieraja duzo cukru, oczywiscie nie eliminuj ich całkiem, mysle ze 2 - 3 w tygodniu stykną.
No Pain, No Gain!
...
Napisał(a)
Jogurt naturalny 0-2% tłuszczu ja wole kefir ale sporadycznie jem i jogurt i kefir.
No i zależy jeszcze ile dziennie jadasz tego jogurtu? A co do serków homogenizowanych to nie jadam wogóle.Zerknij co sądzą o tm również koledzy https://www.sfd.pl/co_sadzicie_o_serku_homogenizowanym-t232242.html
https://www.sfd.pl/serek_homogenizowany_waniliowy-t259588.html
Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-06-28 11:50:29
Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-06-28 11:54:29
Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-06-28 11:59:06
No i zależy jeszcze ile dziennie jadasz tego jogurtu? A co do serków homogenizowanych to nie jadam wogóle.Zerknij co sądzą o tm również koledzy https://www.sfd.pl/co_sadzicie_o_serku_homogenizowanym-t232242.html
https://www.sfd.pl/serek_homogenizowany_waniliowy-t259588.html
Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-06-28 11:50:29
Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-06-28 11:54:29
Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-06-28 11:59:06
...
Napisał(a)
Jak bede mial czas to napisze, cos o produktach fermentacji mlekowej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Niektore serki homogenizowane maja prawie 10g bialka,moze cos kolo 8,wiec jesli porownac to do tych,ktore maja 3 to jest spora roznica.
Serek wiejski ma 12.
Jak szukalam o szkodliwosci homogenizacji to ogolnie raczej bylo,ze nie nalezy spozywac nabialu,ale tez niekoniecznie:
"Homogenizacja polega na wytwarzaniu jednolitej mieszaniny z nie mieszających się ze sobą w warunkach normalnych składników. Zwykle mamy z tym do czynienia w przemyśle mleczarskim stosuje się homogenizację mleka, śmietany i innych przetworów mlecznych. Polega ona na rozdrabnianiu dużych cząstek tłuszczów zawartych w mleku. Przeciwdziała to zbieraniu się tłuszczu na powierzchni. W Ameryce robi się to już jeszcze "nowocześniej" używając do tego ... krowy. Dodając do ich paszy emulgatory, w rodzaju trójfosforanu sodu, aby wyprodukowane przez krowę mleko było „homogenizowane”, czyli aby śmietanka nie oddzielała się od mleka, tworząc bardziej trwałą zawiesinę tłuszczu w wodzie. Wmawia się ludziom, że ten proces powoduje lepszą przyswajalność tłuszczu mlecznego. To prawda, "zapomina" się tylko wyjaśnić tego wystarczająco dokładnie. Rozdrobnione poprzez homogenizację cząsteczki tłuszczu bez żadnych problemów przenikają do krwi, omijając proces trawienia. Wynikiem tego, na ściankach arterii i naczyń krwionośnych odkłada się nie strawiony tłuszcz.
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy skąd się bierze tak nagminne występowanie nadmiaru cholesterolu jak również szereg chorób systemu krwionośnego. W pierwszej kolejności natomiast należy z jadłospisu wyeliminować wszelkie przetwory będące wynikiem procesu homogenizacji. Wbrew pozorom jest ich całkiem sporo i są to nie tylko serki, lecz także mleko, śmietana i jogurty. Trzymaj się od nich z daleka jeśli ci zdrowie miłe!
W Stanach Zjednoczonych zaczęto na masową skalę produkować i wprowadzać do obrotu produkty homogenizowane na przełomie lat czterdziestych i pięćdziesiątych ubiegłego stulecia. Wkrótce potem pojawił się tam epidemia chorób sercowo-naczyniowych ...
"
http://www.eioba.pl/a70320/serek_homogenizowany_czyli_podbij_sobie_cholesterol
Serek wiejski ma 12.
Jak szukalam o szkodliwosci homogenizacji to ogolnie raczej bylo,ze nie nalezy spozywac nabialu,ale tez niekoniecznie:
"Homogenizacja polega na wytwarzaniu jednolitej mieszaniny z nie mieszających się ze sobą w warunkach normalnych składników. Zwykle mamy z tym do czynienia w przemyśle mleczarskim stosuje się homogenizację mleka, śmietany i innych przetworów mlecznych. Polega ona na rozdrabnianiu dużych cząstek tłuszczów zawartych w mleku. Przeciwdziała to zbieraniu się tłuszczu na powierzchni. W Ameryce robi się to już jeszcze "nowocześniej" używając do tego ... krowy. Dodając do ich paszy emulgatory, w rodzaju trójfosforanu sodu, aby wyprodukowane przez krowę mleko było „homogenizowane”, czyli aby śmietanka nie oddzielała się od mleka, tworząc bardziej trwałą zawiesinę tłuszczu w wodzie. Wmawia się ludziom, że ten proces powoduje lepszą przyswajalność tłuszczu mlecznego. To prawda, "zapomina" się tylko wyjaśnić tego wystarczająco dokładnie. Rozdrobnione poprzez homogenizację cząsteczki tłuszczu bez żadnych problemów przenikają do krwi, omijając proces trawienia. Wynikiem tego, na ściankach arterii i naczyń krwionośnych odkłada się nie strawiony tłuszcz.
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy skąd się bierze tak nagminne występowanie nadmiaru cholesterolu jak również szereg chorób systemu krwionośnego. W pierwszej kolejności natomiast należy z jadłospisu wyeliminować wszelkie przetwory będące wynikiem procesu homogenizacji. Wbrew pozorom jest ich całkiem sporo i są to nie tylko serki, lecz także mleko, śmietana i jogurty. Trzymaj się od nich z daleka jeśli ci zdrowie miłe!
W Stanach Zjednoczonych zaczęto na masową skalę produkować i wprowadzać do obrotu produkty homogenizowane na przełomie lat czterdziestych i pięćdziesiątych ubiegłego stulecia. Wkrótce potem pojawił się tam epidemia chorób sercowo-naczyniowych ...
"
http://www.eioba.pl/a70320/serek_homogenizowany_czyli_podbij_sobie_cholesterol
...
Napisał(a)
Normalnie aż sie wystraszyłem jak to przeczytałem No to jednak sobie go odłożę "na później' Albo będę jadł go bardzo rzadko... dzięki za art.
Zmieniony przez - WzT w dniu 2008-06-28 22:01:09
Zmieniony przez - WzT w dniu 2008-06-28 22:01:09
...
Napisał(a)
Az tak nie ma tez sie czego brac,bo jak widzisz nawet jogurty czy mleko tez sa tu eliminowane,a mozesz zobaczyc,ze dobrze odzywiajace sie osoby na forum maja w swojej diecie te produkty.
Nie zachecam,bo wiadomo,ze twarog czy serek wiejski (zlozony glownie z twarogu) jest nieporowanywanie lepszy jako zrodlo bialka,ale panikowanie na potege z tego powodu jesli nawet inni spozywaja wiele slodzonego nabialu to chyba male nieporozmienie
Nie zachecam,bo wiadomo,ze twarog czy serek wiejski (zlozony glownie z twarogu) jest nieporowanywanie lepszy jako zrodlo bialka,ale panikowanie na potege z tego powodu jesli nawet inni spozywaja wiele slodzonego nabialu to chyba male nieporozmienie
...
Napisał(a)
A na rynku w ogóle chyba nie ma serków homogenizowanych naturalnych. Wszystkie słodzone cukrem.
...
Napisał(a)
Sa i bez cukru,ale najczesciej maja w skladzie maczke czy skrobie jako zagestnik.
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-06-28 22:16:45
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-06-28 22:16:45
Poprzedni temat
Dieta na mase (74kg, 17 lat, 20 msc) jakieś poprawki?
Następny temat
Praca licencjacka
Polecane artykuły