Szacuny
11150
Napisanych postów
51599
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Pozwalam sobie odświerzyć ten post bo mam pytanie:
Soja zawiera bdużo białka w 100 g, ale ostatni na forum ktoś wspomniał że jest to białko niepełnowartościowe. Więc pytanie brzmi: czym uzupełniać białko sojowe rzeby zbilansować pełnowartościowe białko?.
------------------------------
Szukajcie Szans, Problemy przyjdą same.
Szacuny
3
Napisanych postów
335
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5524
Nie nazywałbym go białkiem niepełnowartościowym lecz raczej pełnowartościowym ale .. troche gorzej przyswajalnym. Jelsi jestes weganem to nie pozostaje Ci raczej nic innego jak bialko sojowe i innych roślin strączkowych, to najlepsze źrodlo bialka. Jesli jednak dopuszczasz produkty mleczne w swej diecie to najlepiej przyswajalne jest bialko serwatki w postaci izolatu , na przyklad Ultimate Nutrition 92%. jesli nawet jestes uczulony na bialko mleczne to ... tłuszcz i laktoza z tego produktu zostały usuniete. Mozna go spozywac bezpiecznie
Szacuny
3
Napisanych postów
335
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5524
wiec jesli nie masz zadnych wskazan dietetyczno-filozoficzno-religijnych aby nie jesc miesa lub mleka to najtaniej w przeliczeniu na gram przyswojonego bialka wychodzi jednak bialko serwatki lub bialko jajeczne OVOPOL ale nie wiem ile w tym drugim przypadku bedzie Cie kosztowalo poprawianie smaku i wietrzenie mieszkania.
Szacuny
11150
Napisanych postów
51599
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
usiadę i policzę. wielki dzienki za odpowiedz. sog.
co do smaku to jestem wszystko rzercą- kotlety sojowe wcinam jako ciasteczka na kolację z mlekiem-pychotka
a co do gazów to jestem twardy ;-P
------------------------------
Szukajcie Szans, Problemy przyjdą same.