z k***ami nie tańcze rozumiesz? z k***ami nie tańćze
...
Napisał(a)
Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego radzicie jeść chleb razowy a nie biały zwykły pszenny skoro w tabelach kalorycznych http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/a-g.htm maja prawie tyle samo B/T/W. Może mi ktoś to wytlumaczyć?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
bo jest zdrowszy
zdr.
zdr.
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
...
Napisał(a)
Bo Chleb razowy żytni ma niski Indeks Glikemiczny,
i co z tego że maja tyle samo węglowodanów skoro zawarte w nim Węglowodany są żłożonymi a nie Prostymi.
Weglowodany żłożone a dosyć niskim IG muszą być pierw strawione co odbywa sie o wiele wolniej niż w przypadku węglowodanów prostych przez co nie powoduja skokow cukru we krwi a tym samym dużych wyrzutów insuliny. Weglowodany zlozone powinny byc podsatwa naszej diety.
i co z tego że maja tyle samo węglowodanów skoro zawarte w nim Węglowodany są żłożonymi a nie Prostymi.
Weglowodany żłożone a dosyć niskim IG muszą być pierw strawione co odbywa sie o wiele wolniej niż w przypadku węglowodanów prostych przez co nie powoduja skokow cukru we krwi a tym samym dużych wyrzutów insuliny. Weglowodany zlozone powinny byc podsatwa naszej diety.
Polecane artykuły