Chciałabym prosić o sprawdzenie diety redukcyjnej. (zaznaczam, ze naprawde sporo czasu spedzilam na czytaniu postow nie tylko podwieszonych zanim się zdecydowalam komus zawracac glowe, wiec moje bledy nie wynikaja z tego, ze mi się nie chce pomyslec- wiec proszę, nie dawajcie mi linkow w odpowiedzi)
Dziewczyna lat 20, 54 kg, 160 cm, bf około 23-25% (rożnie podają rożne źródła). Aktywność: 3 razy w tygodniu act z postu Michaila (nie mam pod ręką linku) i 3-4 razy aeroby (bieganie i rower) godzina. Ćwiczę w domu, wołałabym nie brać żadnych suplementow ani odzywek. Jeśli chodzi o tak zwany staż treningowy to wlasciwie żaden, bo jakiis miesiac z hakiem silowe, chociaz aeroby godzina dziennie od pazdziernika.
Zapotrzebowanie wyliczyłam sobie na około 2300 kcal.
Węglowodany w mojej diecie to głównie owoce i warzywa, po treningu jem ryż brązowy, makaron durum i jeszcze zastanawiałam się nad suszonymi owocami ale nie wiem czy mogą być. I oczywiście do tego po treningu białko typu pierś kurczaka albo tuńczyk w wodzie.
W dni treningowe kcal około 1900, w dni z samymi aerobami rezygnuje z posiłku z ryżem/ makaronem i wychodzi około 1700- 1600 kcal. (czy nie za dużo/ malo?)
W dzień treningowy jem mniej- więcej tak:
6:00
jajecznica 3 jajka (małe- po 50 g)
7 g oliwy
225 g szpinaku
9:30
marchewka 150 g
jabłko 200 g
szynka z indyka 120 g
trening od 11: 30 do około 13
po treningu
450g brokulow
150 g piersi kurczaka
ryz brązowy 100 g
16:00
tunczyk w oleju puszka- ok. 130 g
jablko 250 g
18:30
ser brie 60 g.
rzodkiewka pęczek
21:30
serek wiejski
szpinak 220 g
Nie podaje ilości btw bo to się zmienia w zależności od dnia. Wiem, ze posiłek o 18 30 jest dosyć ubogi ale akurat nie mam możliwości zjedzenia czegoś innego. Ogólnie większość posiłków mi wypada w autobusie albo na wykładzie J Ale wychodzi mniej- więcej 1/3 kcal z tłuszczów, 1/3 z białka, 1/3 z węgli.
W dzień nietreningowy (w którym jest godzina aerobow- i tu nie wiem czy rzeczywiście dzien jest przez to „nietreningowy" i czy odejmować kalorie)
Wstaje 5:30 aeroby na czczo godzina, od razu potem:
Pierś kurczaka 75 g
Ser żółty 30 g
Ogórek, papryka po ok. 200 g
Ok. 9:30
Serek wiejski
Marchewka 100g
Jabłko 250g
Ok. 13 i 16- ten posiłek dziele na 2 razy bo jest dosyć „obszerny" a poza tym to mam tylko jeden pojemnik na jedzenieJ
Ser brie 60 g
Piers kury 150 g
Brokuly 250 g
Oliwa 15 g
Pomidor 150 g
Sałata jakieś 10 liści
Do posiłku o 16 dodatkowo 40 g orzechów włoskich
Ok. 19 tuńczyk w wodzie 120 g
Pęczek rzodkiewki
Ok. 21
Filet z mintaja z grilla elektrycznego
Sałata i 150 g pomidora