[ [] N S T R |_| [ T | [] N
T | M E
A G A | N
...
Napisał(a)
ja kiedyś pół roku wcinałem surowe jaja i nic a jak przestałem i zrobil brat kogiel-mogiel to razem trafiliśmy do szpitala :D
...
Napisał(a)
hehe no tak bywa.....przecież tyle możliwości przyrządzania jajeczka....po co surowe ??? przecież to nawet smaczne nie jest....
-jajówa
-gotowane na twardo na miękko
-sadzone
-omlecik
do wybory do koloru.....wiadomo ze najzdrowsze jajeczko gotowane
-jajówa
-gotowane na twardo na miękko
-sadzone
-omlecik
do wybory do koloru.....wiadomo ze najzdrowsze jajeczko gotowane
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Jak masz pecha to za pierwszym razem Ci sie trafi salmonella
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
wie ktos moze jak to jest z ta salmonellą bo w necie nie mogłeem znalezc jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy umycie jajek w cieplej wodzie i spażenie wrzatkiem zapobiega zatruciu tą bakterią czy nie tzn. chodzi o to czy bakterie te wystepuja tylko na skorupce jajek czy wew. też??? ja osobiscie jem jajka surowe od 2 miechow prawie codziennie i nic mi nie jest ale to fuks czy rzeczywiscie wyparzanie jajek pomaga ??
...
Napisał(a)
Na pewno troche pomaga ale do konca nigdy nie ebdziesz zabezpieczony i mozesz Cie złapac
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Salmonella moze byc rowniez w srodku jajka, nie tylko na powierzchni. Parzenie nic nie daje. Pozatym mozesz przeniesc salmonelle na rekach i tak sie zarazic jak ich nie umyjesz po wlozeniu jaj do gara. Ale jeszcze gorszy jest stres zwiazany ze strachem przed salmonella. Mozna osiwiec.
Polecane artykuły