...
Napisał(a)
Ja chłopaki już od paru miesięcy nie smaruje ani masłem, ani margaryną (tylko kanapki do szkoły smaruje), ale chciałem się dowiedzieć czy to dobrze, ze względu na te witaminy, które tam są?
...
Napisał(a)
A ja ostatnio wpadłem na ciekawy pomysł :D . Chciałem schłodzić oliwę z oliwek, wstawiłem do zamrażalnika. Po 2 godzinach wyjmuję, patrzę, a tu - masło :O . Oczywiście, oliwa uległa zamrożeniu. Ciężko było toto rozmrozić, konsystencja jak masło, mozna smarować chleb - polecam, jak ktoś chce odmiany dla chlania oliwy ze szklaneczki.
Pozd.
Pozd.
...
Napisał(a)
To normalne ze oliwa gestnieje od zimna Ciekawe co z jej wartosciami od takiej temperatury, chyba nieciwkawie
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
A czy oliwę z oliwek trzeba trzymać w lodówce czy można w szafce? Jak ostatnio wsadziłem ją do lodówki to zrobił mi sie na niej dziwny osad i jak lałem ją na łyżeczkę to leciała jak zwykła woda, natomiast oliwa trzymana w szafce widać że jest gęsta i wolno sie leje. Więc co jest lepsze(piję oliwę z pierwszego tłoczenia)?
...
Napisał(a)
wystarczy w szafce, chron tylko przed swiatlem.
"To wszystko bardzo szybko sie zmienia. Raz naukowcy uważają, że masło jest lepsze, a za kilka lat lepsza może być margaryna"
Naukowcy (ci prawdziwi) raczej tak czesto zdania nie zmieniaja, a ze raz slyszysz ze maslo jest dobre a raz ze margaryna... proste... reklama.
"To wszystko bardzo szybko sie zmienia. Raz naukowcy uważają, że masło jest lepsze, a za kilka lat lepsza może być margaryna"
Naukowcy (ci prawdziwi) raczej tak czesto zdania nie zmieniaja, a ze raz slyszysz ze maslo jest dobre a raz ze margaryna... proste... reklama.
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
Oliwa mozesz albo w szafce w suchym i ciemnym miejscu albo w lodowce.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Eeee domer, nie sądzę żeby zamrożenie miało jakikolwiek wpływ na oliwę oprócz jej stanu skupienia.
A oliwę jak chcesz płynną, to jak wyjmujesz z lodówki to niech poleży trochę żeby siem zagrzała i bedzie płynna.
A oliwę jak chcesz płynną, to jak wyjmujesz z lodówki to niech poleży trochę żeby siem zagrzała i bedzie płynna.
...
Napisał(a)
Ja tez nie sadze ale dokladnie to nie wiem.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły