Szacuny
62
Napisanych postów
6045
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
40153
Hej wszystkim.
Otoz po pierwsze: jak przyrzadzacie piers z kurczaka? Ja robie to bez panierowania i smaze-ale musze przyznac, ze naprawde przynajmniej mnie niezbyt dobrze to smakuje...
Moze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami.
I drugie pytanko jakie sa inne dobre zrodla bialka oprocz piersi kurczaka(indyka), tunczyka, bialego sera chudego, tak zeby bylo to mozna dodac do makaronu,kaszy czy ryzu?
Dzieki wielkie wszystkim za odpowiedzi.
Szacuny
62
Napisanych postów
6045
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
40153
Slawek nie mozna tego stwierdzic na odleglosc tego co napisales, przyznaje: nie mam 95 w pasie, ale sadze ze chudy to tez nie jestem, szczuply napewno, ale to taka budowa. Jednak cos odpowiadasz nie na temat. BTW dziewczyny wole z mniejsza waga-pewnie tak kazdy ma-kto jest szczuplejszy woli szczuplejsze, ten kto bardziej krepy woli nie az tak bardzo szczuple. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi innych w sprawie mojego pytania :) Dzieki
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Wiek
41 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
48421
ja tam piers oddzielam tak by bylo 200g jej
potem dziele ja na jakies 4 - 5 czesci
tlucze mlotkiem na "filety"(brak slow :)
posypuje ziolami i odstawiam na jakies 30 minut w tym czasie wszystko inne robie
i powiem ze mnie smakuja bo asme piersi "suche" sa i troche bez smaku
jakis sos czy cos moze ( sam z pomidorow stosuje sos )
a jakie
makrele dorzuc ryby tez sa dobrymi uzupelniami o bialko :)
Szacuny
11150
Napisanych postów
51599
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hmmm ... a ja poprostu gotuje. Wrzucam do gara z wodą, po zagotowaniu zdejmuję syf, dorzucam włoszczyznę, troszke przypraw i jest bomba. A moja kobitka robi sobie z tego wywaru pyszne zupki. Więc pożytek obopólny.
Do swojego jadłospisu dorzuć koniecznie rybki. Podobno im tłuściejsze tym lepsze (zdrowe tłuszcze).