PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźDo dozwolonych produktow w diecie redukcyjenej zaliczamy m. in.
Pieczywo jasne, czerstwe, sucharek, herbatnik
Drobne kasze: manna, krakowska, jęczmienna, łamana, ryż
2 % mleko słodkie i zsiadłe, mleko w proszku odtłuszczone, ser biały chudy
Jaja gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze, jaja sadzone, omlety
Mięso chude: wołowina, cielęcina, wieprzowina - w bardzo ograniczonej ilości, kurczaki; ryby chude: dorsz, leszcz, płastuga, sola
Wędliny chude: szynka, polędwica, kiełbasa chuda szynkowa, parówki z ograniczonej ilości
Masło, olej sojowy, słonecznikowy, rzepakowy, oliwa wysokogatunkowa margaryna
Ziemniaki gotowane, tłuczone, puree
Marchew, kalafior, buraki, dynia, szpinak, kabaczek, zielony groszek, fasolka szparagowa, zielona sałata, cykoria, pomidory
Owoce dobrze dojrzałe bez pestek, jabłka, truskawki, morele, brzoskwinie, pomarańcze, banany, maliny, porzeczki
Cukier w bardzo ograniczonych ilościach, miód, dżem
Łagodne przyprawy: sól, sok z cytryny, koper zielony, kminek, cukier, cynamon, wanilia
Zupy niskoenergetyczne czyste - barszcz, pomidorowa, zupy jarzynowe, owocowe mało słodkie
Potrawy mięsne: gotowane, duszone bez uprzedniego obsmażania, pieczone w folii lub pergaminie
Kompoty, kisiele, musy, galaretki, wszystkie potrawy z małą ilością cukru
Herbata, kawa zbożowa z mlekiem, kawa naturalna bez cukru, napoje owocowe i warzywne
NATOMIAST DO NIEDOZWOLONYCH:
Pieczywo razowe żytnie i pszenne, każde pieczywo świeże, grube kasze: pęczak, gryczane, grube makarony
Przetwory mleczne przekwaszone, sery żółte i topione, ser biały tłusty
Jaja gotowane na twardo i smażone
Tłuste mięsa: wieprzowina, baranina, gęsi, kaczki, dziczyzna, wędliny tłuste; ryby: węgorz, makrele, łosoś, śledź, sardynka; mięsa peklowane, wędzone, konserwy mięsne i rybne
Śmietana, smalec, słonina, boczek, łój wołowy i barani, margaryny
Frytki, wszelkiego rodzaju ziemniaki smażone, placki ziemniaczane, pyzy
Wszystkie odmiany kapusty, ogórki, rzodkiewki, rzepa, papryka, szczaw, cebula, grzyby
Wszystkie owoce niedojrzałe, gruszki, śliwki, czereśnie, orzechy
Groch, fasola, soczewica, bób
Ostre przyprawy ocet, pieprz, musztarda, papryka, pikle
Kapuśniak, zupa ogórkowa, grochówka, zupy zaprawione zasmażkami, zagęszczone mąką
Potrawy mięsne: smażone, duszone, pieczone tradycyjnie
Torty i ciastka z kremem, pączki, faworki, tłuste ciasta, desery i ciasta z cukrem
Mocne kakao, płynna czekolada, wszystkie napoje słodzone, napoje alkoholowe
Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...
oraz na inne ilosci energii wykorzystywanej do wykonywania codziennych czynnosci.
Z codziennego jadlospisu nalezy wykreslic produkty ktory tucza a zastapic je nalezy
produktami mniej tuczacymi np. boczek zamienić na schab i zrezygnowac z tlustego sosu
do ziemniakow , jeść w mniejszych ilościach - dla każdego są to niestety inne ilości
Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Podzial ten troche dziwi :
1. białe pieczywo jest niezdrowe m.in ze wzgledu na duza zawartosc
spulchniaczy i ma znacznie wyzszy ig od pieczywa pelnoziarnistego
2. np. dieta kopenhaska opiera sie na jajkach gotowanych
1. od 5 do 6 posilkow w ciagu dnia
2. Ograniczamy węglowodany proste . DUŻEJ ilości owoców i miodu(zawierających fruktozę), a także dwucukrów, a więc sacharozy(występującej w słodyczach, czasami dosładzanych sokach owocowych, płatkach śniadaniowych itp.) i laktozy zawartej w produktach mlecznych. W ten sposób ograniczymy w diecie produkty powodujące gwałtowny wyrzut insuliny, a więc te sprzyjające odkładaniu się tkanki tłuszczowej.
3. Staramy się jeść jak najwięcej ciepłych rzeczy (obowiązkowo ciepły obiad) i pić ciepłych napojów bezkalorycznych. Ciepłe posiłki sycą na dużo dłużej
4. Dbamy o odpowiednią ilość błonnika w diecie, który pozwala dłużej czuć się sytym, a także działa jak miotełka na układ pokarmowy. Jemy więc dużo warzyw i pełnoziarnistych produktów zbożowych.
5. Mocno zmniejszamy spożycie tłuszczy nasyconych, a zamieniamy je na cenne tłuszcze nienasycone, a więc głównie roślinne( oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, wszelkiego rodzaju pestki, orzechy dostarczające także dużo witaminy E) i rybie, które są źródłem m. in. tzw. kwasów omega 3, bardzo cenionych w profilaktyce chorób układu krążenia. W żadnym wypadku nie należy zupełnie unikać tłuszczy, są one niezbędne i dla zdrowia i dla urody(szczególnie, jeśli chodzi o cerę).
6. Ostatni posiłek ok. 18.00
<<< Jemy na małych talerzykach-taki trik działa na sporo osób. Na małych talerzykach jedzenia wydaje się być więcej >>>
Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0