SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Włoska pizza w wersji fit ~735kcal

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 952

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Wiek 25 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 816
Cześć, postanowiłem że podzielę się z wami moimi najlepszymi pomysłami na posiłki - z racji takiej że uwielbiam cheaty na redukcji zaczynamy od pizzy :)

Przepis na ciasto znajdziecie tutaj: https://www.klubmilosnikowpizzy.pl/kalkulator-pizzy/
Wielkość porcji dowolna ja najczęściej robię kulki 270g.

Cała pizza w moim przypadku ma 735kcal a makro wersji z szynką przedstawia się następująco:
B: 42,2g
T: 8,9g
WW: 119.3g

Pizze wypiekam w piecu g3ferrari, można też w piekarniku na kamieniu.













Zmieniony przez - davidsondv w dniu 2023-10-18 22:12:37
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14686 Napisanych postów 53222 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400872
Nie no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Wiek 25 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 816
georgu
Nie no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne


Generalnie tak, jak robię więcej porcji to kupuje pomidorki Mutti ale dla 1/2 pizz nie otwieram jeśli wiem że ich nie zużyje bo szkoda wyrzucać. Podobnie z mąka mozna zrobić na włoskiej Caputto, mozarelle dać tłustą a pizze polać oliwą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14686 Napisanych postów 53222 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400872
Akurat ta Gusto Bello nie jest wcale gorszą mąka niż Caputo pizzeria

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2648 Napisanych postów 13588 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 469233
davidsondv
georgu
Nie no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne


Generalnie tak, jak robię więcej porcji to kupuje pomidorki Mutti ale dla 1/2 pizz nie otwieram jeśli wiem że ich nie zużyje bo szkoda wyrzucać. Podobnie z mąka mozna zrobić na włoskiej Caputto, mozarelle dać tłustą a pizze polać oliwą


haha to akurat prawda
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[Blog] Kuchnia Hannibala Lectera ;-)

Następny temat

Patelnia - która do małej ilości tłuszczu?

forma lato