domerRaczej bym tutaj nie rozróżniał surowca izolatu białka serwatkowego od koncentratu białka serwatkowego pod kątem konsystencji. Zakładając, że producent nie dodał do swojego produktu żadnych substancji zagęszczających, to oba będą miały dokładnie taką samą wodnistą konsystencję i nie ma to wpływu na jakość produktu. Jeżeli odpowiada Tobie bardziej gęsta struktura płynu, to kupuj właśnie takie. Ja również wolę właśnie takie i dlatego używam np. Alldeynn Wheyrose lub Allnutrition Pro Whey.
Z kolei jak chcesz zrobić budyń, to odżywkę białkową wcześniej rozpuść, a nie dodajesz do gotującego się roztworu.
Robie wszystko na zimno w szejkerze najpierw i pozniej gotuje. Ale chyba znalazlem odpowiedz, a mianowicie kazeina, wysoka zawartosc kazeiny sprawia ze Whey Isolat 97 od Bulka ladnie gestnial przy 60g na 300ml mleka a WPC dupa zrobil sie kleik z grudkami, zrobilem nawet sobie test, dalem 3 WPC miarki na te sama ilosc mleka i taki sam rezultat. Obawiam ze wszystkie dodatki do bialka WPC oraz ilosc bialka w bialku powoduja taki stan :/