SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makarony

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1622

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
Siema,mam pytanko odnośnie makaronów. Na odchudzanie podobno najlepszy jest makaron pełnoziarnisty. Makaron pełnoziarnisty ma w 100g około 340 kalorii. Mimo to makaron lubelli zwykły w 100g ma 190 kalorii. Wytłumaczy ktoś jak to działa i jaki makaron lepszy na redukcje? :D
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020346
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
FighterX
Zapewne porównujesz makaron suchy do gotowanego.


No nie, patrze na etykiety na makaronach i większość makaronów pelnoziarnistych ma 350 kcal na 100g, a lubella zwykły ma 190 kcal na 100g ;p
Chociaż własnie znalazłem makaron pełnoziarnisty 160g/100 kcal xd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3041 Napisanych postów 51776 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350116
Lubella podaje na opakowaniu wartość po obróbce. Zagadka rozwiązana.
2

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33393 Napisanych postów 23422 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278623
Nie tyjemy ani nie chudniemy od makaronu czy kaszy czy smalcu ( od produktu ) decyduje o tym kaloryka .co do makaronów to jak wyżej , podane po ugotowaniu co jest bardzo mylne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6327 Napisanych postów 76332 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756569
Nie ma czegoś takiego jak najlepszy makaron na redukcję tkanki tłuszczowej i najlepszy na budowę masy mięśniowej. Najlepsze co możesz zrobić to ułożyć dobrze zbilansowaną dietę, czyli bazować na wszystkich zalecanych źródłach składników odżywczych, a nie na jednym z nich w postaci makarony pełnoziarnistego. Każdy makaron jest dobry. Podobnie jak każda kasza, czy ryż. Kwestia tego żeby je urozmaicać i bazować na tych jak najmniej przetworzonych. Warto również wspomnieć, że każdy makaron z mąki pochodzącej ze zbóż ma tyle samo kalorii.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17722 Napisanych postów 132241 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1461067
każdy będzie taki sam. Uważaj na etykiety, i czytaj czy producent pdoaje przed czy po obróbce, najlepiej ważyć przed obróbką np ryż moze po ugotowaniu wazyć 200g a nawet i ponad 250g, ale nadal to jest 100g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1015 Napisanych postów 5407 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136953
To są wartości po ugotowaniu, właśnie Lubella myląco podaje te makrosy.

To jest chyba jedyna marka w Polsce która podaje wartości PO UGOTOWANIU.

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
Dziękuje wam bardzo!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie ma makaronu dobrego na redukcję a innego na masę, po prostu lepiej bazować na makaronach z mąki pełnoziarnistej, bo jest mniej oczyszczona i zawiera więcej mikroelementów i błonnika
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wrażenie - jak to jest

Następny temat

Czy to dobre tabletki do redukcji?

WHEY premium