Jak wiemy kreatyna to proszek. A znajduje się ona głównie w mięsie. Czy w takim razie kreatyna to sproszkowane mięso? Wiem, że może to pytanie jest głupie, ale pytam ponieważ jestem ciemny w tej kwestii, a chciałbym zaspokoić swoją ciekawość z naukowego punktu widzenia.
No i moje ostatnie pytanie: czy kreatyna ma coś wspólnego z krwią? Nie chodzi mi o to, jaki ma wpływ branie jej na moją krew. Chodzi mi to, czy jest ona uzyskiwana chociaż w najmniejszym stopniu z krwi. Bardzo zależy mi na profesjonalnej odpowiedzi. Pytanie to zadałem, ponieważ enzymem we krwi jest kinaza kreatynowa, więc pojawiło się u mnie to pytanie. No a jeśli okazało by się, że w grę wchodzi mięso, to ciekawy jestem czy chodzi o ,,krwiste mięso".
Dziękuję za przeczytanie mojego posta. Może moje pytania są głupie, ale nie znalazłem ani na tym forum odpowiedzi ani nigdzie indziej.