Przepis bardzo prosty, bez wodotrysków.
Składniki:
- filet
- żółty ser
- czosnek
- można dać pieczarki i co Wam przyjdzie na myśl
- przyprawy, pieprz, papryka, gyros itp.
Pierś umyta, przyprawiona i nacięta wzdłuż przez środek, ale tak by zrobiła się tylko kieszeń, nie na wylot.
W tą kieszeń wkładamy ser i co tam jeszcze chcemy.
Potem kładę na rozgrzaną patelnię- ja używam zeptera, więc bez tłuszczu.
Po włożeniu mięsa,przykrywam i zmniejszam temp. a po 15 min wyłączam piec, zostawiam to tak do rana, aby ostygło pod przykryciem.
Wtedy nie odparuje nam i będzie soczysta, a nie wyschnięta na wiór -jak to pierś z kury.
Potem wiadomo, kroimy w plastry i na kanapkę
![](https://bundles.sfd.pl/Content/buziaki/1.gif)
Smacznego
![](https://bundles.sfd.pl/Content/buziaki/1.gif)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/1/24/56b4a871bc6942aa9edecedb78f3e894-small.jpg)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/1/24/49cd984131b4451ba566d250b16655b5-small.jpg)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/1/24/2f7f51adb87f43498c2d1aefba9d5728-small.jpg)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/1/24/a34e929f0df547cfa1a70440c05b0ef8-small.jpg)