Składniki:
- 100g makaronu z czerwonej soczewicy
- 150g piersi z kurczaka
- mała czerwona cebula
- czerwona papryka
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, ocet z czerwonego wina
- 30g sera feta
- kolendra
Przygotowanie:
Paprykę, cebulę i czosnek posiekać w paski i wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć przez 2 minuty. Dodać drobno pokrojoną piers z kurczaka, doprawić solą, pieprzem i dalej grillować. Pod koniec dodać dwie łyżki octu winnego.
Makaron ugotować, odlać wodę, dodać kurczaka z warzywami, łyżkę koncentratu pomidorowego, wymieszać i chwilę podsmażyć. Podawać z serem feta i kolendrą.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html