Składniki:
- 4 jaja
- 1 dojrzałe awokado
- sok z 1/4 cytryny
- 1 łyżeczka majonezu lub serka śmietankowego
- sól,pieprz
- opcjonalnie : kiełki rzodkiewki
Przygotowanie:
1. Jaja ugotować na twardo
2. Przekroić na pół, wyjąć żółtko
3. Awokado zmiksować z żółtkami,sokiem z cytryny,serkiem i przyprawami.
4. Nadziewać jaja , posypać kiełkami.
Wartości:
1 jajo ( 2 połówki )
137,8 kcal
B: 7,5 g
W: 1,7 g
T: 11,2 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-02-07 21:22:52
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html