1. 40 g mąki gryczanej
2. 1 jajo
3. 30 g jogurtu naturalnego
4. pół jabłka pokrojonego w małą kostkę
5. cynamon
5. woda na oko
mąkę, jajo, jogurt, cynamon mieszamy, dodajemy jabłko i wody na oko, żeby konsystencja nie była za rzadka.
Gofrownicę smarujemy olejem i wylewamy masę, pieczemy do zarumienienia.
Podałam z jogurtem greckim.
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/2016/9/26/133a3d990e3e4830b9f8a92c2326eb6c-small.jpg)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/2016/9/26/af7db30295a14304a56476ada0656e9c-small.jpg)
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html