Miałam zapas dyni i powstały...
Przygotowanie:
Kroimy dynię na kilka kawałków, razem ze skórką wstawiamy do piekarnika
Dynię najpierw dobrze będzie włożyć na 20-30 min do piekarnika, wtedy dynia jest słodsza, ma lepszy aromat
Gdy czas minie, dynię wyciągamy, trzeba odkroić skórkę, pokroić na kawałki i włożyć do blendera zmiksować na papkę razem z mleczkiem kokosowym oraz stevią / ksylitolem.
Drugim krokiem jest formowanie kuleczek najlepiej na foli aluminiowej i talerzu poukładać i wstawić do lodówki, dać trochę dyni odpocząć.
Trzeci krok to kąpiel wodna czekolady. Nie polecam robić bezpośrednio w grarnku, bo robią się grudki. Także garnek, nalewamy wody, na niego miska żaroodporna, do niej wkładamy czekoladę rozdrobioną na małe kawałeczki - cały czas mieszały, do rozpuszczenia.
Ściągamy z gazu i obtaczamy nasze kuleczki w czekoladzie, i ponownie całość wsadzamy do lodówki. Na minimum 40 min.
Smacznego ! Są bardzo pyszne
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html