Składniki:
- 100g twarogu półtłustego
- 65g śmietany 18% (śmiało można dać jogurt naturalny)
- 10g wpc lub coś innego do posłodzenia
- żelatyna
- ew. kakao, wiórki kokosowe, masło orzechowe itp
Przygotowanie:
Twaróg dokładnie rozgnieść ze śmietaną i wpc, przełożyć do w miarę dużej miski.
Łyżeczkę żelatyny zalać wrzątkiem do połowy szklanki. Poczekać aż trochę ostygnie i dodać do twarogu. Dokładnie wymieszać i przelać do pojemniczka.
Najlepiej niech postoi całą noc w lodówce :)
Jak widać przygotowanie proste jak drut, a sernik wychodzi pyszny.
Wartości
B 25
WW 0
T 25g
Zapraszam do mojego DT :)
http://www.sfd.pl/Nowe_życie__DT_julcziik-t1045898.html