Szacuny
2
Napisanych postów
13
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
759
Witam,
nie biorąc pod uwagę mikroskładników, a jedynie wpływ na odkładanie się tkanki tłuszczowej, to czy ryż - czy to biały, czy brązowy, zważając na jego wysoki indeks glikemiczny jest dobrym rozwiązaniem? Zwracając uwagę na sam indeks, czy nie lepszym rozwiązaniem od ryżu byłaby zwykła kajzerka?
Z tego co wiem, indeks glikemiczny posiłku "miesza się" ze wszystkich jego składników - w takim razie czy jedzenie samego białego ryżu jest takie dobre dla odkładania się sadła? :D dlaczego ten ryż jest tak propagowany w świecie fitness? Tylko dlatego, że jest zdrowy? :p
Szacuny
213
Napisanych postów
1557
Wiek
26 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
24901
Nie popadajmy w skrajnosc. Najlepiej jak zjesz ten ryz z warzywami oraz jakims mieskiem. Wtedy znacznie obniżysz IG posilku, dzieki czemu weglowodany beda się uwalanialy stopniowo.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6325
Napisanych postów
76329
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756561
Nie widzę sensu w zwracaniu uwagi na indeks glikemiczny. Nikt tutaj nie poleca jedzenia samego ryżu. Masz wiele źródeł węglowodanów do wyboru a urozmaicanie to podstawa.