Prowadzenie “warsztatu kulinarnego” w pojedynkę wiąże się z koniecznością przygotowywania posiłków wyłącznie dla jednej osoby. Panowie i panie żyjący bez rodziny, partnera czy współlokatorów, niezwykle często rezygnują z samodzielnego gotowania, uważając, iż jest to starta czasu oraz działanie zdecydowanie nieopłacalne ekonomicznie. Prościej jest zamówić pizzę czy zjeść na mieście – unikając przy tym marnotrawienia jedzenia oraz zmywania garów. Jednakże osoby zmagające się ze zbędnymi ilościami tkanki tłuszczowej, a także osoby dbające o zdrowie powinny wiedzieć, iż nie ma prostszego sposobu na odzyskanie kontroli nad ilością i jakością spożywanego jedzenia, jak samodzielne przygotowywanie posiłków.
Od czego zacząć?
Przede wszystkim należy przygotować właściwy plan działania, biorący pod uwagę między innymi ilość wolnego czasu, jaki jesteśmy w stanie dziennie przeznaczyć na kuchenne sprawy oraz robienie zakupów. Warto także zrobić przegląd kuchennego sprzętu i zastanowić się nad tym, co ewentualnie mogłoby nam się dodatkowo przydać. Szczegółowy jadłospis warto zaplanować, uwzględniając cel jaki chcemy osiągnąć, a także biorąc pod uwagę takie czynniki jak preferencje smakowe oraz oczywiście umiejętności kulinarne. A dlaczego dobry plan, uwzględniający jak najwięcej naszych indywidualnych potrzeb jest tak ważny?
Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4636/tanie-gotowanie-dla-singla--praktyczne-wskazowki