Składniki:
- 150 g suszonej ciecierzycy (po namoczeniu i ugotowaniu wyjdzie jej ok.350g)
- 2 jaja
- 1 duża cebula
- 1 czubata łyżka masła klarowanego
- garść suszonej żurawiny
- pieprz,sól,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
Przygotowanie:
1. Ciecierzycę namaczamy przez noc a następnie gotujemy do miękkości ok. 30 min.
2. Cebulę szatkujemy,szklimy na maśle.
3. Żurawinę namaczamy w kubku z wodą.
3.Odsączoną ciecierzycę , dodajemy cebulę,jaja oraz przyprawmy i całóść miksujemy na gładko,do masy dodajemy odsączoną żurawinę.
4. Przekładamy do keksówki i pieczemy 40min. w 180 st. C
SMACZNEGO !
Wartości (dla dwóch plastrów):
B: 6,4
T: 6,9
W: 14
Kcal: 157
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-02-16 16:16:04
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html