Składniki:
- 3 jajka
- 3 żółtka (około 55g)
- mąka ryżowa 87g
- soda oczyszczona 10g
- mleko 1,5% 40g / lub woda
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g banana
- słodzidło
- kakao około 10g
Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białek, dodać 3 całe jajka - rozbić. Dodać mąki, sody i słodzika. Wymieszać, dodać mleka lub wody. Proszek do pieczenia i mieszać. Pokroić banana w plastry, wymieszać. Masę wylać na blachę, zostawić troszkę masy, którą mieszamy z kakao, wlać resztą na blachę. Piec na 180 stopni około 30min po 20 min udekorować plasterkami bananów.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html