Sernik czekoladowy - wysokotłuszczowy
Skład:
-twaróg półtłusty: 500g (lepszy jest pełnotłusty ale nie miałem)
-olej kokosowy: ok 50g
-kakao: 30g
-wiórki kokosowe 40g
-woda ok 450ml
-żelatyna: 4 łyżeczki
-słodzik (wedle upodobań)
-śmietana kremowa 36%: 200g
Przygotowanie:
Kakao rozrabiamy w wodzie wstawiamy na płytę i gotujemy ciągle mieszając, dodajemy słodzik i olej kokosowy oraz żelatynę. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do wystudzenia. Jeszcze lekko ciepłe, aby się nie ścięło wlewamy do twarogu i miksujemy na gładką masę. Wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki do ścięcia, ok 3 godziny.
Podajemy z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.
Wartości odżywcze:
kcal: 2033
B: 101g
W: 32g
T: 167g
SMACZNEGO
Zmieniony przez - KruQ w dniu 2016-02-10 20:11:00
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html