Składniki:
- 180g kasztanów jadalnych
- jeden banan (90g)
- 110g świeżych daktyli
- 30g wheya czekoladowo-bananowego
- 30g nerkowców
- 40g wiórków kokosowych
- 40g płatków migdałowych
- mąka kokosowa do obtoczenia ok 30g
- ekstrakt z wanilii (opcjonalnie)
Wykonanie :
Daktyle, kasztany i banana zblendować na gładką masę, dodać wheya i dalej blendować. Wymieszać masę z przechami i wiórkami, dodać wanilię. Formować kulki, obtoczyć w mące kokosowej i wstawić na kilka godzin do lodówki. Gotowe
Wyszło mi 14 trufli. Wartości dla jednej to +/- 120kcal / 3,5g białka / 13g węgli / 5,9g tłuszczy
Całość ma : 1688kcal / 50g białka / 185g węgli / 83g tłuszczy
Trufle są mega słodkie i szybko zapychają, jedna spokojnie wystarczy aby zaspokoić ochotę na słodkie.
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html