Składniki :
-2 pstrągi Tęczowe (Lidl)
-Torebka ryżu basmati
-Pęczek koperku
-Bazylia i zioła prowalsanskie
-Smietana 18%
-Duży pomidor
-Oliwa z oliwek
-Boczek chudy
-Czosnek 4 ząbki
-Skórka mandarynki
-Igły jodły (kilka)
Sposób przygotowania :
Rybki plukamy, usuwamy łuski, filetujemy oddzielajac osci od miesa. Gdy filety już będą gotowe to w osobnej misce przygotowujemy pastę. Koperek siekamy, czosnek rozgniatamy, i dajemy to wszystko do miski i zalewamy oliwą. Gdy zrobi nam sie pasta, nacieramy nią rybę. Naczynie żaroodporne wykladamy folią aluminiową i wyscielamy skorkami mandarynki. Filety natarte pastą owijamy plastrem boczku i układamy na skorkach. Na wierz kładziemy igły i przykrywamy folią. Wszystko Pieczemy w piekarniku ok.30min w temp. 180 stopni.
Gdy ryba sie piecze za ten czas gotujemy ryż i kroimy pimidory w łódeczki. Smacznego!