4 łyżeczki erytrytolu
120 g masła orzechowego (ja użyłem tego z LIDLA, ale Sante ma mniej węgli)
100 g odżywki białkowej (ja biała czekolada)
Twaróg trzeba zmielić, ja miksowałem w malakserze i było ok.
Następnie twaróg i resztę składników wrzucamy do michy, mieszamy tak żeby nie było grudek od odżywki białkowej.
Piekarnik ustawiamy na 180 st.
Konsystencja jest mega gęsta i ciężko uformować kształtne ciastka.
Ze względu że masa jest dosyć tłusta wrzuciłem do naczynia żaroodpornego bezpośrednio.
Pieczemy ok. 20 min. do momentu aż będzie można zdjąć ciastka bez ich łamania.
Ciasta są z wierzchu dosyć twarde, ale w środku miękkie i soczyste. Trzymam je w lodówce i po wyjęciu nadal są miękkie.
Smacznego.
Zmieniony przez - Thirteenth w dniu 2015-11-21 17:19:00