Szacuny
4
Napisanych postów
126
Wiek
43 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11186
Czytałem że przy układaniu diety bierzemy pod uwagę wagę produktu surowego. Jedak wartości odżywcze w 100g kurczaka surowego a gotowanego są znacznie inne jak wynika z tabeli np.pierś surowa oraz pierś duszona. Podobnie jak kasza gryczana : surowa oraz gotowana. Przykładów by można mnożyć
Czy jeśli przy układaniu diety korzystamy z tabeli gdzie jest podana wartość dla gotowanego produktu to czy postępujemy prawidłowo?
Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2015-08-30 10:24:57
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12154
Napisanych postów
160701
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1235511
jasne:) wazne bys tylko zliczyl prawidlowo makro, a mozesz wpisywac sobie wszytsko po obrobce, jezeli takie produkty uwzglednia tabela. na przyszlosc korzystaj z tematu od pytan pojedynczych
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6325
Napisanych postów
76329
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756561
Wartość dla gotowego produktu może być różna. Np może być podana pierś z kurczaka smażona z wliczoną jakąś ilością tłuszczu użytego do usmażenia. Smażenie może być dłuższe lub krótsze, więc ilość wody w produkcie może być inna. Przed obróbką jest zdecydowanie wygodniej.
Szacuny
4
Napisanych postów
126
Wiek
43 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11186
Jeśli ktoś z uwagi na brak czasu przygotowuje w jeden dzień posiłki na np. 3-4 najbliższe dni to lepiej chyba odważać po ugotowaniu. Ja nie mam na tyle czasu żeby dziennie stać przy garach i muszę robić posiłki na kilka dni z góry
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6325
Napisanych postów
76329
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756561
Co za różnica, skoro i tak zjesz wszystko w tym czasie? Nie ma znaczenia jak sobie podzielisz i czy zjesz w jednym posiłku 130g a w innym, 170g mięsa zamiast w każdym 150g.