Co potrzebujemy-
Filet z kurczaka u mnie 600 gram
Botwinka
Kilka młodych buraczków
Kilka ziemniaków
Marchewka
3 ziarnka ziela angielskiego
kostka bulionu z kurczaka
pieprz
trochę sosu sojowego
barszcz czerwony w papierku instatnt dla pilnujących bardzo kcal można kupić sproszkowane buraki i dodać słodzik (barszcz/botwinka musi być słodkawa)
b/t/w nie liczyłam bo wszystko było na oko a zupa ma bardzo mało ww i praktycznie zero tłuszczy
Jako że to ma być szybka zupka warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka wraz z bulionem i przyprawami wstawiamy na ogień.
Fileta kroimy na kostkę i po chwili dokładamy do gotującego się wywaru
całość gotujemy do miękkości warzyw
pod koniec gotowania dodałam łyżkę barszczu czerwonego i kilka kropel octu dla wzmocnienia koloru
Jeśli ktoś chce może sobie zaprawić ta zupę śmietaną lub skrobia ziemniaczaną
Całość zajęła mi około 40 minut
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2015-06-28 06:02:09