![](https://bundles.sfd.pl/Content/buziaki/17.gif)
Do przygotowania potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej (waga po ugotowaniu)
- 20 g odżywki białkowej (u mnie SFD orzechowa <3)
- 10 g kakao prawdziwe odtłuszczone
- 10 g wiórków kokosowych
- chlust mleka
- łyżeczka zblenderowanych orzechów wszelkiego rodzaju (można pominąć)
Robimy co następuje:
- jaglaną, odżywkę, kakao, łyżeczkę orzechów i chlust mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji) wrzucamy do malaksera/blendera czy co tam mamy i blenderujemy do uzyskania kremu (nie musi być gładki)
- wrzucamy do naczynka i posypujemy wiórkami lub czym nam się podoba i gotowe :D
![](https://bundles.sfd.pl/Content/buziaki/17.gif)
MAKRO:
B 19.73
W 27.42
T 8.59
Kcal 267
Z tym makro to tak, nie wliczyłam mleka, bo dodałam "na oko" no i tej łyżeczki orzechów więc w sumie wyjdzie trochę więcej tłuszczy.
Ogromnym plusem tego deseru jest to, że możemy dowolnie modyfikować ilość składników, żeby zgadzały nam się z zapotrzebowaniem.
Na zdjęciu przyozdobione jabłuszkiem, słonecznikiem i oczywiście posypane cynamonem.
![](https://bundles.sfd.pl/Content/buziaki/15.gif)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/Images/2015/3/27/57f8b07057e24350b943212aaadf6614-small.jpg)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/Images/2015/3/27/f8e2fda7bc8342ada2ee0a7800244e8d-small.jpg)
![](https://bundles.sfd.pl/SFD/Images/2015/3/27/b627b1cc09b3404e811a0a3d7e0ad8f2-small.jpg)