L-Glutamine 4000 to aminokwas proteogenny pełniący w organizmie szereg ważnych funkcji do jego prawidłowego funkcjonowania . W normalnych warunkach poziom tego aminokwasu w osoczu krwi jest dość wysoki. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego jego poziom spada z racji wyrównania jego ubytków pochodzących z rozpadu białek mięśniowych w procesie katabolizmu. W stanie katabolicznym organizm rozkłada białka do aminokwasów takich jak: L-leucyna, L-izoleucyna i inne, a następnie przekształca je w kwas glutaminowy, z którego pozyskiwana jest czysta L-glutamina. Jest ona natychmiast wchłaniana w jelicie i przekształcona w L-alaninę, która z kolei staje się źródłem energii do pracy mięśni. L-glutamina jest ponadto idealnym "nośnikiem" azotu. Dzięki szczególnej budowie cząsteczkowej, może łatwo syntezować amid azotowy i przetransportować go w organizmie tam, gdzie jest potrzebny do syntezy tkanki mięśniowej. L-glutamina, która zwykle uwalniana jest z tkanki mięśniowej, poprawia czynność przewodu pokarmowego, zwiększa produkcje glikogenu w wątrobie i potrzebna jest do rozkładu endotoksyny amoniaku do substancji bezpiecznie wydalanych w cyklu mocznikowym. Udział L-glutaminy jest niezbędny przy biosyntezie glutationu, najważniejszej rozpuszczalnej w wodzie substancji antyoksydacyjnej w obrębie komórki. L-glutamina stymuluje komórki systemu odpornościowego, immunocyty, którym jest potrzebna do przemian energetycznych i przemiany purynowej. Tym procesom reakcji odpornościowej potrzebne są wysokie stężenia L-glutaminy w plazmie. Niski poziom L-glutaminy wpływa niekorzystnie na działanie systemu odpornościowego.
...
Napisał(a)
Przedostatni produkt z linii BASE.
L-Glutamine 4000 to aminokwas proteogenny pełniący w organizmie szereg ważnych funkcji do jego prawidłowego funkcjonowania . W normalnych warunkach poziom tego aminokwasu w osoczu krwi jest dość wysoki. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego jego poziom spada z racji wyrównania jego ubytków pochodzących z rozpadu białek mięśniowych w procesie katabolizmu. W stanie katabolicznym organizm rozkłada białka do aminokwasów takich jak: L-leucyna, L-izoleucyna i inne, a następnie przekształca je w kwas glutaminowy, z którego pozyskiwana jest czysta L-glutamina. Jest ona natychmiast wchłaniana w jelicie i przekształcona w L-alaninę, która z kolei staje się źródłem energii do pracy mięśni. L-glutamina jest ponadto idealnym "nośnikiem" azotu. Dzięki szczególnej budowie cząsteczkowej, może łatwo syntezować amid azotowy i przetransportować go w organizmie tam, gdzie jest potrzebny do syntezy tkanki mięśniowej. L-glutamina, która zwykle uwalniana jest z tkanki mięśniowej, poprawia czynność przewodu pokarmowego, zwiększa produkcje glikogenu w wątrobie i potrzebna jest do rozkładu endotoksyny amoniaku do substancji bezpiecznie wydalanych w cyklu mocznikowym. Udział L-glutaminy jest niezbędny przy biosyntezie glutationu, najważniejszej rozpuszczalnej w wodzie substancji antyoksydacyjnej w obrębie komórki. L-glutamina stymuluje komórki systemu odpornościowego, immunocyty, którym jest potrzebna do przemian energetycznych i przemiany purynowej. Tym procesom reakcji odpornościowej potrzebne są wysokie stężenia L-glutaminy w plazmie. Niski poziom L-glutaminy wpływa niekorzystnie na działanie systemu odpornościowego.
L-Glutamine 4000 to aminokwas proteogenny pełniący w organizmie szereg ważnych funkcji do jego prawidłowego funkcjonowania . W normalnych warunkach poziom tego aminokwasu w osoczu krwi jest dość wysoki. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego jego poziom spada z racji wyrównania jego ubytków pochodzących z rozpadu białek mięśniowych w procesie katabolizmu. W stanie katabolicznym organizm rozkłada białka do aminokwasów takich jak: L-leucyna, L-izoleucyna i inne, a następnie przekształca je w kwas glutaminowy, z którego pozyskiwana jest czysta L-glutamina. Jest ona natychmiast wchłaniana w jelicie i przekształcona w L-alaninę, która z kolei staje się źródłem energii do pracy mięśni. L-glutamina jest ponadto idealnym "nośnikiem" azotu. Dzięki szczególnej budowie cząsteczkowej, może łatwo syntezować amid azotowy i przetransportować go w organizmie tam, gdzie jest potrzebny do syntezy tkanki mięśniowej. L-glutamina, która zwykle uwalniana jest z tkanki mięśniowej, poprawia czynność przewodu pokarmowego, zwiększa produkcje glikogenu w wątrobie i potrzebna jest do rozkładu endotoksyny amoniaku do substancji bezpiecznie wydalanych w cyklu mocznikowym. Udział L-glutaminy jest niezbędny przy biosyntezie glutationu, najważniejszej rozpuszczalnej w wodzie substancji antyoksydacyjnej w obrębie komórki. L-glutamina stymuluje komórki systemu odpornościowego, immunocyty, którym jest potrzebna do przemian energetycznych i przemiany purynowej. Tym procesom reakcji odpornościowej potrzebne są wysokie stężenia L-glutaminy w plazmie. Niski poziom L-glutaminy wpływa niekorzystnie na działanie systemu odpornościowego.
...
Napisał(a)
Czas na ostatni już produkt z linii BASE.
Creatine CREAPURE® to marka najbardziej rozpoznawalna wśród producentów odżywek na świecie dla sportowców i ludzi aktywnych fizycznie. To opatentowany produkt niemieckiej firmy AlzChem pod, którego nazwą kryje się monohydrat kreatyny o nadzwyczaj wysokiej czystości i jakości.Technologia wytwarzania kreatyny Creapure® z cyjanoamidu i sarkozynianu przez specjalny „szlak cyjanoamidowy” opatentowana została prawie 20 lat temu, a sama jego produkcja odbywa się w zakładzie spełniającym bardzo rygorystyczne standardy GMP. Dzięki ogromnemu naciskowi kładzionemu na dobór surowca oraz szczegółową analizę finalnego produktu, opatentowana kreatyna Creapure® szczyci się śladową ilością, bądź wręcz brakiem zanieczyszczeń, takich jak: kreatynina, dicyjanodiamid, dihydrotriazina, czy tiomocznik. Zanieczyszczenia są charakterystyczne dla monohydatu kreatyny produkowanego innymi metodami. Pełne bezpieczeństwo, trwałość, stabilność oraz skuteczność działania kreatyny Creapure® w różnych dyscyplinach sportu oraz życia codziennego potwierdzone zostały licznymi badaniami.
Creatine CREAPURE® to marka najbardziej rozpoznawalna wśród producentów odżywek na świecie dla sportowców i ludzi aktywnych fizycznie. To opatentowany produkt niemieckiej firmy AlzChem pod, którego nazwą kryje się monohydrat kreatyny o nadzwyczaj wysokiej czystości i jakości.Technologia wytwarzania kreatyny Creapure® z cyjanoamidu i sarkozynianu przez specjalny „szlak cyjanoamidowy” opatentowana została prawie 20 lat temu, a sama jego produkcja odbywa się w zakładzie spełniającym bardzo rygorystyczne standardy GMP. Dzięki ogromnemu naciskowi kładzionemu na dobór surowca oraz szczegółową analizę finalnego produktu, opatentowana kreatyna Creapure® szczyci się śladową ilością, bądź wręcz brakiem zanieczyszczeń, takich jak: kreatynina, dicyjanodiamid, dihydrotriazina, czy tiomocznik. Zanieczyszczenia są charakterystyczne dla monohydatu kreatyny produkowanego innymi metodami. Pełne bezpieczeństwo, trwałość, stabilność oraz skuteczność działania kreatyny Creapure® w różnych dyscyplinach sportu oraz życia codziennego potwierdzone zostały licznymi badaniami.
...
Napisał(a)
Czuje ze nie raz wszamam to mono
...
Napisał(a)
creapure - mój codzienny smakołyk fajnie,będzie w czym wybierać, ale wróbelki ćwierkały, że będzie jeszcze kilka niespodzianek, na jedną z nich się czaję
Polecane artykuły