Aktualne wymiary:
Wzrost: 180cm
Waga: 74kg
Obwód w pasie: 81cm
Obwód klatki: 96cm
Obwód bicepsa: 34cm
Obwód uda: 53cm
Obwód przedramienia: 25cm
Obwód łydki 33cm
BF - 14%
Od wtorku zacząłem FBW:
PONIEDZIAŁEK
Nogi:Przysiady z sztangą na barkach 3s
Plecy:Podciąganie się na drążku szeroko 3s
Klatka:Wyciskanie Sztangi ławka poziom 3s
Barki:Wyciskanie sztangi z klatki 3s
Triceps:Pompki odwrotne 2s
Biceps:Uginanie ramion z sztangą stojąc 2s
+ łydki
ŚRODA
Nogi:Przysiad wykroczny 3s
Plecy:Wiosłowanie Sztangą w opadzie tułowia 3s
Klatka:Wyciskanie sztangielek ławka skos (głową w górę) 3s
Barki:Wznosy ramion bokiem w opadzie tułowia 3s
Triceps:Francuskie wyciskanie za głowy leżąc 2s
Biceps:Uginanie ramion z sztangielkami na przemian "supinacją nadgarstka" 2s
+ szrugsy i wznosy nóg
PIĄTEK
Nogi:Uginanie nóg leżąc na brzuchu 3s
Plecy:Martwy Ciąg 3s
Klatka:Wyciskanie sztangi głową w dół 3s
Barki:Wyciskanie sztangi zza karku 3s
Triceps:Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Biceps:Uginanie ramion na przemian chwyt "młotkowy" 2s
+ przedramie
TERAZ DIETA:
Zapotrzebowanie jakie obliczyłem wynosi ok. 2750kcal. Przyjąłem 3,3g białka i węgli na kg masy ciała oraz 1,2g tłuszczy.
W dni HC 2990kcal (4,1g węgli)
W dni MC wiadomo
W dni LC 2516kcal (2,5g węgli)
Oto moja dieta:
Dzień High Carb (poniedziałek i środa)
Płatki owsiane – 100g
Mleko 1.5% - 150g
Jaja – 240g
Oliwa z oliwek – 10g
II posiłek
Makaron pełnoziarnisty – 80g
Pierś z kuirczaka – 150g
Oliwa z oliwek – 10g
III posiłek
Ryż brązowy – 100g
Pierś z kuirczaka – 150g
IV posiłek
Ryż biały – 150g
Pierś z kuirczaka – 150g
V posiłek
Tuńczyk – 130g
Orzechy włoskie – 15g
Oliwa z oliwek – 5g
VI posiłek
Twaróg chudy – 200g
Olej z pestek winogron – 10g
Dostarczono: 249g białka (3,4/kg mc – 102%) 87g tłuszczy (1,2g/kg mc – 98%) 306g węgli (4,1g/kg mc – 101%) 3039kcal (102%)
Dzień Moderate Carb (wtorek i piątek)
Płatki owsiane – 100g
Mleko 1.5% - 150g
Jaja – 240g
Oliwa z oliwek – 10g
II posiłek
Makaron pełnoziarnisty – 70g
Pierś z kuirczaka – 150g
Oliwa z oliwek – 10g
III posiłek
Ryż brązowy – 100g
Pierś z kuirczaka – 150g
IV posiłek
Kasza jaglana – 80g
Pierś z kuirczaka – 150g
V posiłek
Pierś z kurczaka – 150g
Orzechy włoskie – 15g
Oliwa z oliwek – 5g
VI posiłek
Twaróg chudy – 200g
Olej z pestek winogron – 10g
Dostarczono: 249g białka (3,4/kg mc – 102%) 89g tłuszczy (1,2g/kg mc – 100%) 241g węgli (3,3g/kg mc – 99%) 2789kcal (101%)
Dzień Low Carb (czwartek, sobota i niedziela)
Płatki owsiane – 80g
Mleko 1.5% - 130g
Jaja – 240g
Oliwa z oliwek – 10g
II posiłek
Makaron pełnoziarnisty – 80g
Pierś z kuirczaka – 150g
Oliwa z oliwek – 10g
III posiłek
Ryż brązowy – 70g
Pierś z kuirczaka – 150g
IV posiłek
Kasza jaglana – 50g
Pierś z kuirczaka – 150g
V posiłek
Pierś z kuirczaka – 150g
Orzechy włoskie – 15g
Oliwa z oliwek – 5g
VI posiłek
Twaróg chudy – 200g
Olej z pestek winogron – 10g
Dostarczono: 241g białka (3,3/kg mc – 99%) 89g tłuszczy (1,2g/kg mc – 100%) 186g węgli (2,5g/kg mc – 101%) 2538kcal (101%)
II, V i VI posiłek razem z warzywami.
Pierś będę zastępował łososiem, wołowiną czy krewetkami (z reguły w V posiłku).
W weekend jakąś jajecznice rano i chleb razowy własnej roboty.
Najwięcej problemów sprawia mi drugi posiłek, tu nie powinno być w ogóle węgli z tego co czytałem, ale to jest moje jedzenie w pracy. Pracę mam taką że raz mogę nic nie robić cały dzień, a raz całyd zień ciężko pracować (ciężko nawet czasem znaleźć czas żeby coś zjeść) więc nie wiem jak to "ugryźć".
Wiem, że sporo tego ale będę wdzięczny za jakieś opinie i porady :)