Poniedziałek
Klatka piersiowa, triceps
Klatka piersiowa
- wyciskanie sztangi na ławce poziomej 4 x 12,10,8,6 powt.
- wyciskanie sztangielek na ławce skośnej 3 x 10 powt.
- rozpiętki na ławce skośnej 3 x 10 powt.
Triceps
- Wyciskanie francuskie siedząc 3 x 10 powt. - Wyciskanie francuskie leżąc 3 x10 powt. - Pompki na poręczach 2 x maks.
Wtorek
Dzień regeneracyjny
Środa
Grzbiet, Biceps
Grzbiet
- Podciąganie na drążku nachwytem do klatki 3 x maks
- Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 4 x 10
- Wiosłowanie sztangielką w oparciu o ławkę 3 x 10
Biceps
- Unoszenie ramion sztangą podchwytem 3 x 10 powt. - Unoszenie ramion sztangielkami stojąc chwytem młotkowym 3 x 10
- Unoszenie ramion sztangielkami na ławce skośnej z supinacją nadgarstka 3 x 10
Czwartek
Dzien regeneracyjny
Piątek
Nogi, Barki
Barki
- Wyciskanie sztangi z klatki siedząc 4 x 10
- Unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tułowia 3 x 10
- Unoszenie sztangielek bokiem stojąc 3 x 10
Nogi
- Przysiady ze sztanga trzymaną z przodu 4 x 10 powt.
- Przysiady wykroczne 3 x 10
- Prostowanie nóg w siadzie 3 x 10
- Wspięcia na palce 3 x 12
- Wspięcia na piętach 3 x maks
Poniedziałek:
Śniadanie:
- omlet ogólnie z 4 jaj, z tym, że z dwóch jajek tylko same białko
- 3 plasterki sera żółtego
- średniej wielkości pomidor
- 2 plasterki wędzonego boczku
- 2 kromki chleba (pełnoziarnistego)
Drugie śniadanie:
- serek wiejski 150-200g
- dwie kromki żytniego chleba
Obiad:
- duszone warzywa z sosem bolognese
- 1/3 opakowania spaghetti
Podwieczorek:
- pełna garść pestek dyni
- jogurt naturalny
-Jedno jabłko, najlepiej posiekane w kostkę
Kolacja:
- 2 piersi z kurczaka, mogą być grillowane
- warzywa ugotowane z oliwą z oliwek
- 2 ziemniaki
Wtorek:
Śniadanie:
- płatki owsiane ( 6 stołowych łyżek) zalane odtłuszczonym mlekiem i dodajemy garść malin i jagód oraz dodajemy dużego banana , najlepiej skrojonego w kostkę.
Drugie śniadanie:
- dwie kromki chleba żytniego posmarowane masłem orzechowym
- 1 średniej wielkości mango
Obiad:
- 3 średnie garście zielonej sałaty oraz 3 garście szpinaku
- 2 starte duże marchewki
- 1 średniej wielkości awokado
- 3 jaja na twardo, najlepiej pokrojone
- wszystko polewamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym
Podwieczorek:
- jabłko
- pomarańcza
Kolacja:
- 2 większe filety rybne, zalecam grillowane
- brązowy ryż (pół woreczka)
- warzywa na parze
- mieszanka orzechów i nasion
Środa:
Śniadanie:
- 2 szklanki mesli
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka miodu
- jeden większy banan oraz trochę jagód
Drugie śniadanie:
- różnego rodzaju orzechy wymieszane razem (większa garść)
- suszone owoce (garść)
Obiad:
- tuńczyk w sosie własnym 180g
- 3 łyżki majonezu light
- średniej wielkości jabłko
- dwie kromki żytniego chleba
Podwieczorek:
- zielony groszek
- pokrojona marchewka
- zmielony zmielony czerwony pieprz (świeży)
- 4 łyżki stołowe pasty z ciecierzycy – odmiana bobu
Kolacja:
- 2 piersi z kurczaka, tym razem pokrojone w kostkę i smażone. Do tego:
- kilka rodzajów sałaty
- 5 pieczarek
- 1 cebula (posiekana)
- 1 średniej wielkości awokado (najlepiej pokrojone w kostkę)
- mała kwaśna śmietana
- świeżo starty parmezan ( 1 łyżeczka)
Czwartek:
Śniadanie:
- jajecznica z 3 jaj ( jedno całe i z dwóch tylko białko)
- 1 pomidor
- 7 pieczarek
Trzy wyżej wymienione produkty również smażymy na patelni.
- 2 kanapki chleba pełnoziarnistego
- szklanka soku pomarańczowego
Drugie śniadanie:
- kromka chleba (pełnoziarnista)
- garść orzechów włoskich
- jedno duże jabłko
Obiad:
- fasolka po bretońsku (większy talerz)
- 2 ziemniaki
- jedna parówka drobiowa
- sos chili
Podwieczorek:
- jogurt naturalny
- garść mesli , najlepiej mieszanych
- duży banan pokrojony w plastry
- maliny oraz jagody
Kolacja:
- grillowany stek
- pół torebki kaszy kuskus
- sałatka : zielona sałata , zielony ogórek, pomidor, czerwona cebula oraz ser feta
Piątek:
Śniadanie:
•Miksujemy:
- szklankę płatków owsianych
- 2 miarki białka serwatkowego w proszku
- 1 duże mango
- 1 duży banan
- mały jogurt naturalny
- 1/3 szklanki skoku jabłkowego
Drugie śniadanie:
- 2 większe kromki żytniego chleba
- na chleb : zmiksowany tuńczyk z awokado
- duże jabłko
Obiad:
- 100g ryżu
- większy filet z kurczaka
- warzywa na parze
- sos pomidorowy dla smaku
Podwieczorek:
- większa garść suszonych moreli
- trochę orzechów włoskich
Kolacja:
- 2 smażone filety z ryby
- warzywa smażone na patelni z chili
- gryczany makaron ( pół talerza)
Sobota:
Śniadanie:
- jajecznica z 4 jaj (1 całe i 3 białka)
- szczypiorek
- pieprz
-sok pomarańczowy
Drugie śniadanie:
- mieszanka owoców (tutaj dowolnie)
- jogurt naturalny
- 2 większe garści mieszanki orzechów
Obiad:
-3 pełnoziarniste kanapki z 6 plastrami szynki
- kilka rodzajów sałat
- 1 łyżka śmietany (jak najmniej tłuszczu)
- duże jabłko
Podwieczorek:
- duży seler, pokrojony w plastry i smażymy na patelni
- masło orzechowe ( smarujemy nim przygotowany wcześniej seler)
Kolacja:
- ugotowany brązowy ryż
- pasta z zielonego curry
Niedziela:
Śniadanie:
- 2 szklanki płatków owsianych
- pół szklanki otrębów
- duży banan
- średnie jabłko
- trochę cynamonu
Drugie śniadanie:
- pół szklanki orzechów włoskich
- 1 duża pomarańcza
Obiad:
- większa grillowana pierś z kurczaka
- warzywa na parze z oliwa z oliwek
- 3 ziemniaki
Podwieczorek:
- łosoś ( najlepiej wędzony)
- Bagietka ( pełnoziarnista)
- serek topiony (z szynką)
- duże jabłko
Kolacja:
- 2 kotlety schabowe
- warzywa na parze z oliwą z oliwek
- paczka brązowego ryżu
- zmiksowane warzywa
- sok owocowy