Bialko sproszkowane mozna rozrabiac z mlekiem, jogurtem, "Kubusiem".
Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze
wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza
przyswajalnosc
bialka jaja kurzego.
Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to:
1. produkowane z czystego bialka jaj kurzych
2. 260 sztuk bialek jaja kurzego w 1 kg bialka w proszku
3. 6 miesiecy przydatnosci do spozycia
4. latwo przyswajalne przez organizm
5. wzorcowe proporcje aminokwasów potrzebnych do syntezy bialkowej organizmu
czlowieka
6. aminokwasy egzogenne: metionina, lizyna, treoina
7. aminokwasy rozgalezione: walina, leucyna, izoleucyna
8. glukoza 0,5%
9. witaminy: kwas foliowy, ryboflawina
10. substancje mineralne: wapn, fosfor, zelazo, sód
11. pierwiastki sladowe: selen, brom, tytan, wanad
12. wolne od salmonelli i innych drobnoustrojów chorobotwórczych
13. wartosc energetyczna 320kcal/100 g
Fizykochemia:
zawartosc wody - max 8%
proteiny - min. 92%
tluszcz - max. 0,2%
Opakowania a 1 kg. cena 36zł /kg
Termin przydatności do spożycia 6 m-cy od daty produkcji.
Smak naturalny, lekko słonawy.
Zamówić można mailem.
Masz tu opis białka z ovopolu, przysłali mi go z firmy jak pisałem do nich email.