Naczytałem się ostatnio trochę o rybie PANDZE. Wynika z tego, że jest niezdrowa, a ja jadłem je codziennie przez ok 3-4 miesiące. Zrobiłem jakiś wielki błąd? Odbije mi się to na zdrowiu?
...
Napisał(a)
Witam
Naczytałem się ostatnio trochę o rybie PANDZE. Wynika z tego, że jest niezdrowa, a ja jadłem je codziennie przez ok 3-4 miesiące. Zrobiłem jakiś wielki błąd? Odbije mi się to na zdrowiu?
Naczytałem się ostatnio trochę o rybie PANDZE. Wynika z tego, że jest niezdrowa, a ja jadłem je codziennie przez ok 3-4 miesiące. Zrobiłem jakiś wielki błąd? Odbije mi się to na zdrowiu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jak do tej pory Ci nic nie bylo to CI nic nie bedzie. Ogolnie ta ryba jest poprostu uboga w wartosci spozywcze ktore inne ryby posiadaja
...
Napisał(a)
Codziennie przez 3-4 miesiące - to się nazywa monotonia :P
Co do samej pangi to też się naczytałem w jakich warunkach jest hodowana, czym ją szprycują, żeby szybko urosła i nadawała się na sprzedaż - stąd też jej niska cena w porównaniu do innych ryb, no i wiadomo, że przez to musi być uboższa w cenne składniki, a za to może mieć te szkodliwe, wynikające z różnego rodzaju chemicznych "polepszaczy" stosowanych przy jej produkcji. Raczej tragedii zdrowotnej nie będziesz miał, ale na pewno ogranicz jej spożycie.
Co do samej pangi to też się naczytałem w jakich warunkach jest hodowana, czym ją szprycują, żeby szybko urosła i nadawała się na sprzedaż - stąd też jej niska cena w porównaniu do innych ryb, no i wiadomo, że przez to musi być uboższa w cenne składniki, a za to może mieć te szkodliwe, wynikające z różnego rodzaju chemicznych "polepszaczy" stosowanych przy jej produkcji. Raczej tragedii zdrowotnej nie będziesz miał, ale na pewno ogranicz jej spożycie.
...
Napisał(a)
masz tyle różnych ciekawych ryb, nie wiem dlaczego skupiłeś się na monotoni tej jednej. jest wiele zdrowszych ryb jak chociażby tuńczyki czy łososie ; )
https://trafficmonsoon.com/?ref=ACHIM666
Zarabiaj ze mną już teraz !
...
Napisał(a)
pewno głównym czynnikiem jest cena, ale trzeba wziąć pod uwagę fakt, że zazwyczaj panga jest ze 3 razy zlewana wodą i zamrażana, co już nie czyni jej tak atrakcyjną cenowo. Czasem można dostać niewiele droższe rybki ale z 5% glazurą
1
...
Napisał(a)
Jak można jeść tę samą rybę przez 4 miesiące codziennie?! Panga nie zna słowo omega 3, w ogóle praktycznie nie posiada żadnych zdrowych rybich tłuszczy. Ma też prawie dwukrotnie mniejszą ilość białka niż normalna ryba. Ogólnie jedyna ryba, której nie powinno się jeść w ogóle.
Polecane artykuły